Gulia, o sursă importantă de vitamina C

Gulia face parte din familia Cruciferelor, precum varza, broccoli, conopida, şi are un gust uşor dulceag, asemănător cu cel al cotorului de varză. Consumul regulat de legume din familia cruciferelor contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer.
 
Deoarece are doar 27 de calorii/100 grame, gulia este indicată în dietele hipocalorice, dar și în dieta persoanelor diabetice, deoarece ajută la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge. Gulia reprezintă o sursă importantă de vitamina C, 100 grame din această legumă asigurând necesarul de vitamina C pentru o zi întreagă. Protejează corpul de boli, neutralizează radicalii liberi, contribuie la sănătatea oaselor, dinților și gingiilor, protejează împotriva  infecţiilor şi favorizează absorbţia fierului în organism.
 
De asemenea, gulia este bogată în complexul de vitamine B, mai ales vitamina B6, care are un rol important în accelerarea metabolismului şi menţinerea sănătăţii pielii şi a părului. În plus, gulia conţine şi multe minerale, precum potasiu, calciu, magneziu, fier, sodiu, cupru, fosfor şi mangan. Potasiul ajută la sinteza proteinelor, cuprul facilitează absorbţia fierului, manganul are proprietăţi antioxidante, iar fosforul are un rol esenţial în formarea şi menţinerea sănătăţii oaselor şi dinților, în întărirea sistemului imunitar, contribuind la creşterea şi regenerarea ţesuturilor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.