Kiwi este un fruct bogat în nutrienţi și sărac în calorii

Kiwi scade riscul de obezitate, asociată adesea cu bolile cronice severe, cum ar fi cele cardiovasculare și diabetul zaharat.
 
Kiwi este un aliment nutritiv dens, ceea ce înseamnă că este bogat în nutrienți și sărac în calorii. Este foarte bogat în vitamina C (85%) și vitamina K (31%). Alte minerale și substanțe din compoziția fructului verde-acrișor sunt: magneziu, fier, calciu, vitaminele E și B6, acid folic, cupru, crom, potasiu, mangan.
Semințele de kiwi încorporează toți nutrienții: proteine, vitamine, minerale, acestea fiind comestibile. Fructul are, de asemenea, o mulțime de antioxidanți și reprezintă o sursă importantă de fibre, conform Agerpres.ro. (https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/03/29/leacuri-din-natura-kiwi-12-06-45)
 
Un fruct de mărime medie acoperă nevoile zilnice de vitamina C ale unui adult, conține de 10 ori mai multă vitamina C decât portocala și un sfert din necesarul zilnic de vitamina E, recomandată.
Kiwi are un puternic rol antioxidant, antiinflamator, protector cardio-vascular, ajută la reglarea tensiunii arteriale, previne îmbătrânirea, scade colesterolul, împiedică depunerea plăcilor de aterom pe pereții vaselor, are rol antitrombotic, anticoagulant, protector al sistemului nervos etc.
 
Beneficiile pentru sănătate ale consumului de kiwi includ menținerea tonusului pielii și a texturii acesteia, în special datorită abundenței de vitamina C, care lucrează în corpul omenesc asemenea unui antioxidant pentru a ajuta la prevenirea efectelor provocate de soare, poluare și fum.
 
Un aport adecvat de vitamina C s-a dovedit a fi util în stoparea avansării bolilor, precum osteoartrita, artrita reumatoidă și astmul, dar și în prevenirea cancerului de colon, a aterosclerozei, a bolilor de inimă și a diabetului zaharat. Vitamina C este necesară pentru funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar. Consumul de fructe bogate în vitamine C poate conferi un efect semnificativ de protecție împotriva simptomelor respiratorii asociate cu astm, cum ar fi strănutul.
 
Datorită conținutului ridicat de potasiu, kiwi poate ajuta la anularea efectelor sodiului din organism. O creștere a aportului de potasiu, împreună cu o scădere a consumului de sodiu este cea mai importantă schimbare dietetică pe care o persoană o poate face pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare și a accidentului vascular cerebral, mai transmite Agerpres.ro. (https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/03/29/leacuri-din-natura-kiwi-12-06-45)
 
Fructele kiwi conțin un număr de antioxidanți sănătoși, inclusiv quercetina și luteina, care este cel mai abundent în compoziția fructului kiwi, promovează sănătatea ochilor. Vitamina K1, care este destul de prezentă în fructul kiwi, promovează sănătatea oaselor și a rinichilor și este esențială pentru coagularea sângelui. Un studiu de la Universitatea din Oslo a constatat că un consum de două până la trei kiwi pe zi a redus semnificativ riscul de coagulare a sângelui. În studiu s-a menționat ca aceste efecte au fost similare cu cele ale unei doze zilnice de aspirină pentru a îmbunătăți sănătatea inimii, potrivit www.medicalnewstoday.com.
 

Efectele laxative naturale ale fructelor kiwi mențin sănătatea, fiind folosite, din timpuri îndepărtate, ca un remediu natural împotriva constipației.
În cadrul unui studiu s-a constatat, de asemenea, că prin consumul a trei porții de fructe pe zi, degenerescența maculară a fost diminuată cu 36%. Niveluri ridicate de zeaxantină și luteină din kiwi sunt considerate a contribui la acest efect.
 
Consumul de fructe kiwi nu este indicat persoanelor alergice. Semnele de alergie la kiwi includ senzația de iritare în gât, umflarea limbii, probleme la înghițire, vărsături și urticarie. În cazuri rare, kiwi ar putea încetini coagularea sângelui, determinând creșterea riscului de sângerare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

centrulnatura.ro Rețetă de tartă cu kiwi și cocos… fără foc!

21 Jul 2021 2645

Kiwi, fructul plin de vitamine și fibre necesare organismului

11 May 2021 3003

Alimentația, sursă de sănătate. Ce alimente sunt benefice pentru vedere

03 Apr 2021 2703

Beneficiile consumului de kiwi

10 Jul 2020 2372

Kiwi conține o abundență de antioxidanți sănătoși

21 Feb 2020 1699

Kiwi, alimentul minune plin de nutrienți, vitamine și minerale

04 Feb 2020 2035

De ce este bine să mâncăm kiwi cu tot cu coajă

01 Jan 2020 4075

Uimitoarele beneficii ale fructului kiwi

04 Dec 2019 1929

Un fruct de kiwi acoperă un sfert din necesarul zilnic de vitamina E, recomandată

06 Jul 2019 2023

Kiwi ajută la eliminarea toxinelor din colon

22 Jan 2019 1825

Kiwi conține o mulțime de antioxidanți și reprezintă o sursă importantă de fibre

17 Dec 2018 1922

Kiwi conține un număr de antioxidanți sănătoși

07 Nov 2018 2051

Kiwi ajută la reglarea tensiunii arteriale, previne îmbătrânirea și scade colesterolul

08 Oct 2018 2621

Kiwi poate ajuta la anularea efectelor sodiului din organism

06 Sep 2018 1771

Ce beneficii are pentru sănătate consumul de kiwi

03 Jul 2018 2321