Sănătate Kiwi, un fruct cu calităţi terapeutice deosebite

Kiwi, un fruct originar din China, are în compoziţia sa vitaminele C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, luteină, cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu şi zinc. Luteina este o substanţă apreciată pentru eficacitatea ei în reducerea riscului de apariţie a cancerului, a bolilor de inimă şi în prevenirea cataractei.
 
Acest fruct are proprietăţi antitrombotice, anticoagulante, antioxidante şi antiinflamatorii. Consumul frecvent de kiwi ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului, previne îmbătrânirea, împiedică depunerea plăcilor de aterom pe pereţii vaselor şi protejează sistemul nervos. Datorită conţinutului în fibre, kiwi protejează împotriva diabetului şi a bolilor de inimă, combate diabetul şi îmbătrânirea celulelor.
 
Consumul acestor fructe reduce riscul formării cheagurilor de sânge şi cantitatea de grăsimedin sînge. De asemenea, ajută la curăţarea colonului de toxine şi la reducerea apariţiei cancerului de colon. Kiwi conţine puţine calorii, motiv pentru care este recomandat în curele de slăbire. Aplicat pe faţă, acest fruct previne apariţia ridurilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.