Sănătate Mesteacănul, „arborele vieţii”, are multiple însuşiri terapeutice

Mesteacănul are multiple însuşiri terapeutice, fapt pentru care a fost denumit „arborele vieţii”. Frunzele de mesteacăn au proprietăţi diuretice, antiseptice, sudorifice, expectorante, decongestive, emenagoge, coleretice, antireumatismale, antiinflamatorii şi uşor hipotensive. Scoarţa acestui arbore are proprietăţi depurative, digestive şi febrifuge.
 
Preparatele din mesteacăn stimulează eliminarea bilei, ajută la dizolvarea calculilor renali, evitându-se astfel edemele renale, umflarea picioarelor şi, în plus, se elimină unele substanţe dăunătoare din corp. Prin efectele antiinflamatorii şi antiseptice, se curăţă tractul renal şi urinar de eventuale toxine sau infecţii bacteriene. Mai mult, acţionează direct prin eliminarea excesului de săruri minerale.
 
Infuzia din frunze de mesteacăn este cel mai bun remediu în tratarea litiazei renale, având efecte de dizolvare a calculilor din rinichi şi din căile urinare. Tinctura preparată din muguri uscaţi de mesteacăn se aplică local sub formă de cataplasme în diferite afecţiuni dermatologice, inclusiv arsuri. Decoctul din frunze de mesteacăn tratează multe afecţiuni ale pielii, precum negi, eczeme, acnee, plăgi, urticarie, dermatite, pete pe obraz. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

gicu hd

09 Mar, 2017 07:07

seva de mesteacan se recolteaza maxim 3 saptamani ,numai din zone nepoluate preferabil de la munte ,eu recoltez zilnic 300-400 litri seva de la munte bio ,Hunedoara in conditii de igiena in peturi de unica folosinta,seva trebuie ferita de razele soarelui si recoltata in fiecare zi iar in zilele calduroase dimineata si seara,recipientele trebuie acoperite pentru a nu intra ganganiile [trag la dulce] trebuie schimbate gaurile la 4 zile trimitem seva in toata tara din Hunedoara tel 0744362086

Articole asemanatoare

Casa Tradiţiilor Boiereşti, exclusivitate pe seva de mesteacăn Magazinul cu produse româneşti ce face senzaţie în Constanţa

07 Apr 2016 7311

Sănătate Seva de mesteacăn ajută la detoxifierea organismului

21 Aug 2015 1152

Primăria Constanţa cumpără prin licitaţie publică 13.500 de arbori (document)

06 Sep 2014 2975

Ceaiuri pentru tratarea şi prevenirea pietrelor la rinichi

31 Jul 2014 3144

Sănătate Ceaiul de mesteacăn, multiple beneficii pentru organism

02 Jul 2014 15010

Mesteacănul pufos, sursă de „celule stem“ vegetale

25 May 2014 2709