Sănătate Natura şi tenul perfect

Cosmetica are ca principal scop menţinerea unei sănătăţi depline şi a unei igiene perfecte, împreună cu îngrijirea bioestetică a pielii. Interesul cosmeticii pentru remediile naturale datează din cele mai vechi timpuri.
 
În prezent, cosmeticienii se folosesc intens în domeniul cosmeticii de proprietăţile terapeutice ale diferitelor plante, cum sunt sucurile de morcov, castraveţii, fragii, caisele sau portocalele, preparatele apicole, uleiurile de nucă, de cătină, de muşeţel sau preparate din alge marine.
 
Preparatele din plante se folosesc adesea ca măşti cosmetice. Datorită substanţelor din plante aplicate pe piele, acestea au rolul de a stimula circulaţia sanguină, de a regenera ţesuturile, de a închide porii sau de a atenua ridurile.
 
Pentru un ten uscat, cosmeticienii recomandă utilizarea grăsimilor naturale: untul, laptele, gălbenuşul de ou, amidonul, drojdia de bere. În schimb, pentru tenul gras sunt potrivite măştile astringente, măştile de parafină pentru degresare sau cele pe baza de alge, muşeţel ori magnolie.
 
De o atenţie deosebită în cosmetică se bucură legumele, fructele şi plantele, folosite fie sub formă de infuzii (infuzia de albăstrele, pentru tratarea ridurilor pleoapelor, pătrunjelul, pentru ten iritat) sau decoct.
 
În ultimul timp, s-a remarcat creşterea interesului utilizării produselor naturiste cosmetice posibil datorită multitudinii produselor chimice folosite ca ingrediente pentru multe produse cosmetice şi a descoperirii rezervelor naturale de sănătate (expunerea la soare, aerul şi apa redau supleţea, prospeţimea şi vitalitatea corpului şi a pielii).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.