Pâinea violet, un aliment la modă, bun pentru siluetă

Un savant din Singapore a găsit soluţia pentru a face o pâine care este, în acelaşi timp, gustoasă, sănătoasă şi bună pentru siluetă. În plus, are şi o culoare foarte la modă – este mov, scrie Terra Femina, citată de one.ro.
 
Invenţia îi aparţine profesorului nutriţionist Zhou Weibiao de la Universitatea Naţională din Singapore, care a dorit să realizeze o pâine care să aibă o textură similară celei albe, dar să fie mult mai sănătoasă.
 
„Provocarea a fost să vedem dacă am putea schimba formula glicemică, fără a pierde textura netedă pe care o are pâinea albă şi pe care oamenii o iubesc atât de mult”, a declarat profesorul Zhou Weibiao pentru CNN. Pentru a obţine rezultatul dorit, savantul a avut ideea de a extrage antocienii din orezul negru şi de a-i introduce în pâinea albă.
 
Antocianul este un pigment natural, care se găseşte în unele fructe şi legume, cum ar fi struguri, afine, prune, vinete, varză roşie şi altele. Pe lângă calităţile estetice, antocienii conferă alimentelor o mulţime de atuuri. Studiile au demonstrat că antocienii ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi neurologice, dar şi a cancerului. În plus, joacă un rol esenţial în controlul diabetului şi al obezităţii, pentru că inhibă enzimele digestive şi reduc nivelul de zahăr din sânge.
 
Miraculoasa pâine violet, infuzată cu antocieni, se va digera de 20 de ori mai lent decât pâinea albă, mulţumită unei reacţii chimice între pigmentul de orez negru şi amidonul din pâine. Mai mult, antioxidanţii din antocieni sunt cu 80% mai rezistenţi la coacerea la 200 de grade, pâinea violet fiind deci un produs extrem de sănătos.
 
Dar atenţie: pâinea violet nu are mai puţine calorii decât cea albă. Cantitatea de făină de grâu şi de amidon este aceeaşi în ambele sortimente de pâine, numai structura glicemică se schimbă. Totuşi, pâinea violet poate fi considerată un aliment potrivit pentru cura de slăbire nu datorită conţinutului caloric, ci mulţumită digestiei foarte lente. Senzaţia de saţietate va dura mai mult timp şi insulina nu creşte brusc, ceea ce limitează stocarea de grăsimi.
 
Sursă text one.ro
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 297

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 373

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 683

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 390

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 324

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1051

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 373

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 504

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 491

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 888

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 749

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 602

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 601

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 719

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 868