07 Jun, 2017 00:00
2450
Daniela MOLDOVEANU
Consumat crud, ras, sub formă de decoct, uleiuri, extracte din frunze şi mai ales din rădăcini, păstârnacul are acţiune benefică în colecistite, constipaţie, anorexie, dureri gastrice, atonii veziculare, enterocolite spastice, insomnii minore, nefrită, disurie, colici renale, dereglări endocrine (sindrom menstrual), reumatism, avitaminoze, obezitate, boli vasculare, infecţii, stări febrile, inapetenţă, dismenoree, febră, ateroscleroză, detoxifiere anemie şi diabet zaharat, conform csid.ro.
Supa de zarzavat în care se pune păstârnac alături de alte rădăcinoase, precum varză şi praz, este recomandată în regimurile de slăbire, datorită conţinutului mare de minerale, valorii energetice scăzute şi efectului diuretic, depurativ.
Păstârnacul are capacitatea de a creşte gradul de sensibilitate al pielii la razele solare. În această situaţie se recomandă utilizarea produselor cu protecţie solară.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: