Patru remedii naturiste pentru creşterea imunităţii

Sistemul imunitar are rolul de a proteja orice încercare de intrare a organismelor toxice în corpul nostru, iar resursele naturale sunt foarte eficiente când este vorba de întărirea sistemului imunitar. Printre cele mai utilizate plante medicinale, care pot întări sistemul imunitar, se numără spirulina, cătina, echinaceea şi măceşele.
 
Spirulina scade riscul contractării unor viruşi, contribuie la înlăturarea oboselii cronice şi creşte rezistenţa organismului faţă de diferitele tipuri de germeni. Spirulina ajută la întărirea imunităţii mult mai rapid, deoarece conţine proteine hidrosolubile, care se asimilează imediat, spre deosebire de proteinele provenite din produse animale. Spirulina conţine proteine pure, toţi cei opt aminoacizi esenţiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina), de şapte ori mai mult calciu decât laptele, de şase ori mai multe proteine decât ouăle, dar şi clorofilă.

Cătina conţine acizi graşi esenţiali, aminoacizi, vitaminele C, A, B, D, E, betacaroten, pectine şi minerale, precum calciu, fosfor, potasiu şi magneziu. Toate aceste componente fac din cătina o plantă care contribuie la întărirea sistemului imunitar, dar şi la întârzierea efectelor îmbătrânirii. Echinaceea stimulează producerea de globule albe şi de interferon, dar şi digestia microorganismelor străine din organism. Echinaceea este planta ideala pentru protejarea sistemului imunitar, datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii şi antifungice.
 
Măceşele, prin conţinutul în vitaminele C, B1, B2, K, PP, celuloză, minerale, proteine şi acizi, asigură o bună funcţionare a organismului, un flux sanguin mai bun şi întăresc sistemul imunitar. Acestea au proprietăţi tonice, vitaminizante şi ajută la vindecarea virozelor, a tusei şi la revigorarea organismului, fiind indicate în eliminarea viermilor intestinali.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 444

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 338

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 309

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1025

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 364

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 479

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 484

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 867

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 714

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 597

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 585

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 687

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 862

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 724

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 815