Sanatate

Probleme de sănătate ameliorate de consumul de lăptişor de matcă

Oamenii moderni încearcă să îşi protejeze sănătatea îndopându-se zilnic cu medicamente, însă mulţi dintre ei au uitat un singur lucru: natura ne-a oferit, în decursul istoriei, toate „armele” necesare pentru a rămâne sănătoşi.
 
Lăptişorul de matcă are puterea de a ameliora cel puţin 11 simptome şi afecţiuni dintre cele mai des întâlnite de corpul uman, informează csid.ro.

1. Întăreşte sistemul imunitar  

„Consumatorii de lăptişor de matcă, cu care intrăm zilnic în contact, au relatat că au experimentat destul de rapid o senzaţie puternică de bunăstare generală şi că au simţit un efect benefic intens care s-a răsfrânt asupra activităţii lor fizice, prin creşterea rezistenţei la oboseală, prin amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătăţite. De regulă, recomandăm administrarea orală a lăptişorului de matcă sub formă de cure, timp de 1-2 luni, în doze zilnice de 1-2 g”, declară Ovidiu Bodea, directorul unei companii de produse apicole din România, conform csid.ro.

2. Reglează nivelul de colesterol  

Lăptişorul de matcă normalizează tensiunea arterială şi nu trebuie să lipsească din alimentaţia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat.
 
S-a demonstrat ştiinţific că lăptişorul de matcă controlează nivelul colesterolului din sânge, iar un experiment realizat în 1995 a arătat că ingestia orală a 30-150 mg de lăptişor de matcă este asociată cu scăderea de 10-20% a colesterolului total în 3-5 săptămâni de consum.

3. Ameliorează simptomele de bronşită şi astm 

Persoanele care au urmat o cură de lăptişor de matcă au afirmat că le-a crescut simţitor rezistenţa la răceală şi gripă. În cazul astmului, lăptişorul de matcă acţionează mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronşice, fiind de ajutor şi în ameliorarea alergiilor, tocmai pentru că are câţiva compuşi care reduc stresul şi stimulează imunitatea generală şi locală, făcându-l foarte folositor şi ca remediu natural antiastmatic.

4. Previne ulcerul şi alte afecţiuni digestive 

Tot mai multe persoane se plâng de probleme digestive, care ulterior pot degenera în ulcer. „Le recomandăm persoanelor care suferă de astfel de afecţiuni să administreze lăptişorul de matcă în combinaţie cu mierea şi polenul, pentru că împreună au extraordinara putere de a lupta contra ulcerului gastric şi a ulcerului duodenal”, declară Ovidiu Bodea.

5. Grăbeşte vindecarea infecţiilor urinare şi a cistitei 

Lăptişorul de matcă este utilizat şi pentru ameliorarea cazurilor de inflamaţii ale vezicii urinare, prin dispariţia progresivă a simptomelor de arsură şi durere. Tratamentul aplicat timp de 7-20 zile unui lot de 1.000 de persoane cu această afecţiune, prin injecţii intramusculare cu soluţie de 40% lăptişor de matcă, a avut o eficacitate de 100% pentru cazurile de vezică urinară iritabilă.

6. Reduce durerile cauzate de artrită şi osteoporoză 

Artrita este o boală destul de des întâlnită care afectează articulaţiile prin inflamarea acestora, distrugând astfel flexibilitatea normală a articulaţiei.
 
„Ultimele cercetări în domeniu au ajuns la concluzia că, în cazul suferinţelor generate de artrită, ar fi bine să fie urmată o dietă vegetariană şi, în plus, să fie consumat zilnic lăptişor de matcă. Lăptişorul de matcă ajută la dispariţia durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infecţiile şi inflamaţiile şi, în general, elimină oboseala”, afirmă specialistul, potrivit csid.ro.
 
Mai mult decât atât, doctorii au descoperit că lăptişorul de matcă poate preveni osteoporoza prin facilitarea absorbţiei intestinale a calciului. Lăptişorul de matcă amplifică în mod natural capacitatea corpului de a absorbi calciul, de a-l depozita în oase şi de a rezolva pe cale naturală problema uzurii acestora.

7. Echilibrează nivelul de zahăr din sânge  

În urma unui studiu realizat pe 20 de persoane suferind de diabet, s-a constatat că după 2 ore de la administrarea lăptişorului de matcă, nivelul zahărului din sânge a fost mult diminuat. Totodată, doctorii recomandă consumul lăptişorului de matcă inclusiv în cazul celor aflaţi sub tratament cu insulină, deoarece, dacă este monitorizat cu atenţie, lăptişorul de matcă va diminua excesul de zahăr din sânge.

8. Înlătură durerile de cap şi insomniile 

Lăptişorul de matcă ajută foarte mult la diminuarea migrenelor, iar atunci când este utilizat în combinaţie cu anumite tehnici simple de relaxare, lăptişorul de matcă poate duce la dispariţia acestora. O altă problemă cu care se confruntă în special vârstnicii este insomnia. Aceasta poate fi un motiv de îngrijorare atunci când reprezintă un simptom al unei tulburări, cum ar fi, de exemplu, stresul cronic. În acest sens, lăptişorul de matcă poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenţă.

9. Adjuvant în depresie, stres şi anorexie nervoasă 

Lăptişorul de matcă poate ajuta considerabil la eliminarea depresiei şi la reducerea stresului, contribuind totodată în ameliorarea anorexiei nervoase. Consumatorii de lăptişor de matcă care suferă de depresie sau stres, au remarcat revenirea bunei dispoziţii şi instalarea unui sentiment de bunăstare. “Totodată trebuie să ţinem cont de faptul că lăptişorul de matcă este un ajutor natural şi valoros şi în cazul depresiei postnatale cu care se confruntă majoritatea mămicilor. Acesta ajută nu numai la eliminarea depresiei, ci şi la amplificarea energiei necesare mamelor”, menţionează Ovidiu Bodea.

10. Încetineşte îmbătrânirea creierului  

Lăptişorul de matcă conţine acetilcolină naturală, şi tocmai degradarea acesteia este corelată cu pierderea memoriei şi cu manifestarea unor probleme cognitive cum este apariţia bolii Alzheimer.
 
Medicina occidentală a urmărit să trateze această boală prin creşterea nivelului de acetilcolină în creierul pacientului, iar lăptişorul de matcă poate ridica nivelul acestui neurotransmiţător fără a genera efecte secundare nedorite, asociate de regulă cu medicamentele de sinteză (greaţă şi toxicitate hepatică).

11. Stimulent intelectual 

Nu în ultimul rând, specialiştii au demonstrat că lăptişorul de matcă este un excelent stimulent intelectual. Prin prezenţa anumitor oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptişorul de matcă s-a dovedit a fi util pentru îmbunătăţirea stării psihice, creşterea randamentului intelectual şi îmbunătăţirea memoriei.
 
Aşadar, lăptişorul de matcă poate fi un înlocuitor natural al medicamentelor dedicate îmbunătăţirii memoriei consumate intens de studenţi pe perioada sesiunilor.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cui a atribuit contracte Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța în anul 2012 (X)

09 Dec 2017 495

Începe procesul de reacreditare a Spitalului Județean Clinic Județean Constanța

08 Dec 2017 317

Lucrările bat pasul pe loc. Când va deveni funcţional laboratorul de imagistică al Policlinicii 2?

07 Dec 2017 597

Lâmâia, remediu natural în combaterea febrei

05 Dec 2017 200

Uniunea Europeană. Shaorma ar putea fi interzisă începând cu 2018

03 Dec 2017 1321

Primul caz din România Incredibil! O femeie a murit din cauza lipsei de imunoglobulină

02 Dec 2017 1450

Important Unităţile sanitare din judeţul Constanţa care asigură asistenţa medicala de urgenţă, în perioada minivacanţei de 1 decembrie

30 Nov 2017 508

Colegiul Prefectural Constanţa Măsuri privind prevenirea şi limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase specifice sezonului rece

30 Nov 2017 436

#sărbătoreșteDobrogea Mesajul dr. Cătălin Nicolae Grasa – manager general Spitalul Județean Constanța

30 Nov 2017 681

Guvernul a modificat și completat legea privind reforma în domeniul sănătăţii. Ce modificări au fost aduse

29 Nov 2017 268

Imunizarea populaţiei a început. Dozele de vaccin antigripal au ajuns la Constanţa

29 Nov 2017 242

Constantin Dina, numit director general adjunct al Direcţiei Generale de Control şi Antifraudă din cadrul CNAS

29 Nov 2017 1379

Ananasul combate problemele digestive

25 Nov 2017 160

Varza roșie, bună pentru sănătatea ochilor

24 Nov 2017 236

Mărul, aliatul sistemului imunitar în sezonul rece

22 Nov 2017 65

Morcovii fac minuni pentru piele

21 Nov 2017 212

SOCIETATEA ELECTROCENTRALE CONSTANTA S.A. organizează concurs

20 Nov 2017 764

Șeful Casei Regale, despre starea de sănătate a Regelui Mihai

16 Nov 2017 598

Sediul Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa intră în reabilitare

15 Nov 2017 308

Cui a atribuit contracte Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa în anul 2012 (IX)

15 Nov 2017 1147

ANAF. Companiile de stat, cei mai mari datornici

14 Nov 2017 323

Dosarul fostului director al DSP Tulcea s-ar putea întoarce la DNA Constanţa

14 Nov 2017 375

Sondaj de opinie Constănţenii sunt convinşi - salariile se vor micşora după trecerea contribuţiilor sociale la angajat

13 Nov 2017 214

Pătrunjelul combate retenția de apă

11 Nov 2017 219

Consumă nuci pentru a-ți prelungi viața

10 Nov 2017 283

Elekta Limited UK va furniza echipamentele de radioterapie pentru Spitalul Judeţean Constanţa

10 Nov 2017 802

Cui a atribuit contracte Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa în anul 2011 (VIII)

09 Nov 2017 801

Portocala, sursă naturală și accesibilă de vitamina C

09 Nov 2017 329

Usturoiul, folosit încă din Evul Mediu pentru proprietățile sale uluitoare

08 Nov 2017 298

UPDATE. Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a CNAS este indisponibilă. Serviciile medicale se eliberează în regim off-line.

07 Nov 2017 473

Consumați ciuperci pentru a preveni obezitatea

07 Nov 2017 146

Medicul Hijazi Amer va fi audiat în dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanţa

07 Nov 2017 920

Sondaj de opinie Credeţi că salariile se vor micşora după trecerea contribuţiilor sociale la angajat?

06 Nov 2017 997

Complexul balnear şi de recuperare „Corpore Sano“ din Techirghiol, modificat. A fost solicitat acord de mediu

03 Nov 2017 392

Cui a atribuit contracte Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa în anul 2011 (VII)

02 Nov 2017 501

Curtea Constituţională, sesizată în dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanţa

01 Nov 2017 508

Rodia, complex bogat de vitamine și minerale

28 Oct 2017 458

Cerere de sesizare a Curţii Constitutionale Judecătorii se pronunță azi în Dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanţa

27 Oct 2017 646

Ardeiul gras, sursă bogată de vitamine

27 Oct 2017 460

SOCIETATEA ELECTROCENTRALE CONSTANȚA S.A. organizează concurs

26 Oct 2017 688

Varza roșie ajută sistemul imunitar în sezonul rece

26 Oct 2017 255

Castravetele, un bun antioxidant și antiinflamator

25 Oct 2017 347

Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât citricele

24 Oct 2017 365

Deputatul Bogdan Huțucă propune parlamentarilor constănțeni o dezbatere pe tema sistemului de sănătate din județ

23 Oct 2017 1642

Serviciul Român de Informaţii caută să angajeze infirmieră Candidatii trebuie să aibă minim zece clase

21 Oct 2017 901

Cartoful, sursă importantă de potasiu

21 Oct 2017 370

Se caută o bază legală pentru preluarea de către Consiliul Judeţean a sediului fostului centru „Casa Soarelui“!

20 Oct 2017 1274

Cătina, fructul minune care nu trebuie să-ți lipsească din dietă

19 Oct 2017 573

Cui a atribuit contracte Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa în anul 2011 (VI)

19 Oct 2017 1090

În proiectul „Caravana - Sănătate prin Sport“ au participat 12.000 de elevi din Constanţa

14 Oct 2017 525