Sănătate Pudra de roşcove are proprietăţi medicinale

Roşcovele sunt fructele roşcovului, un copac care creşte până la zece metri înălţime, în regiunile temperate şi subtropicale. Păstăile de roşcovă au reprezentat o sursă importantă de zahăr înainte ca trestia de zahăr şi sfecla de zahăr să devină disponibile pe scară largă. Roşcovele sunt utilizate în stare uscată, uneori întregi, dar de cele mai multe ori sub formă de pudră, sirop sau ceai. Păstaia de roşcovă prăjită şi măcinată este utilizată ca substitut de cacao, iar extractul de roşcovă este un aditiv alimentar (E 410) 100% natural, sănătos şi netoxic, care este folosit drept agent de îngroşare şi stabilizator în diverse produse alimentare.
 
Pudra de roşcove conţine calciu, fosfor, fier, potasiu, sodiu, mangan, pectine, fibre solubile, vitaminele E şi B6, zaharuri şi folaţi. Nu conţine gluten şi nici lactoză. Pudra de roşcove este un aliment alcalin care nu stimuleză aciditatea gastrică. Are acţiune antioxidantă, îmbunătăţeşte digestia, combate balonarea şi poate fi utilizată pentru tratarea diareei la bebeluşi, copii şi adulţi. Are proprietăţi expectorante, fiind indicată în tratarea tusei, gripei şi anemiei. Datorită conţinutului bogat în calciu şi fosfor, această pudră este folosită în lupta împotriva osteoporozei.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SănătateRoşcovele acţionează ca un antioxidant

07 Feb 2016 1613

Pudra de roşcove, mult mai sănătoasă decât pudra de cacao

25 Aug 2014 6029

Roşcovele, necunoscute surse de sănătate

02 Jul 2014 4465