Sănătate Remedii naturiste pentru intoxicaţiile alimentare

Printre simptomele intoxicaţiei alimentare se numără greaţa, vărsăturile, durerile de cap, diareea, crampele abdominale. Aceste afecţiuni cauzează o pierdere excesivă a fluidelor din organism şi, de aceea, hidratarea este extrem de importantă. Fluidele ajută la diluarea concentraţiei de bacterii în organism şi la îmbunătăţirea stării de sănătate.
 
Ghimbirul, datorită efectelor antibacteriene, antiseptice şi calmante, este alimentul ideal pentru tratarea oricărui tip de tulburare digestivă. Ceaiul de ghimbir neutralizează agentul patogen şi restabileşte echilibrul în organism, iar sucul proaspăt de ghimbir, amestecat cu miere, şi luat în porţii mici, pe parcursul zilei, ajută la neutralizarea rapidă a bacteriilor.
 
Oţetul de mere, având caracter alcalin, ajută şi el la calmarea mucoasei stomacului şi ucide bacteriile foarte repede. În acest scop, se amestecă câteva linguri de oţet de mere în apă caldă şi se bea. Acest amestec ajută şi la prevenirea arsurilor la stomac. Busuiocul este o plantă eficientă în cazurile de intoxicaţii alimentare sau infecţii cauzate de alimente contaminate. Busuiocul, zdrobit cu miere, se amestecă cu apă caldă, reprezentând o metodă foarte bună de a lupta împotriva simptomelor de greaţă. Busuiocul ucide bacteriile şi neutralizează infecţiile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.