Sănătate Cinci remedii naturiste pentru durerile în gât

În perioada sezonului rece, apar foarte multe probleme de sănătate, precum gripe, răceli şi infecţii la nivelul gâtului. Printre remediile naturiste folosite pentru tratarea acestor neplăceri se numără mierea, lămâia, usturoiul, sarea şi eucaliptul.

Mierea are proprietăţi antibacteriene şi contribuie la fluidizarea secreţiilor, la reducerea inflamaţiei, precum şi în procesul de refacere. Pentru calmarea durerilor în gât se adaugă două linguri de miere într-o ceaşcă cu apă fierbinte. Se bea soluţia obţinută de câteva ori pe zi. Un alt remediu naturist eficient pentru durerile de gât este lămâia. Datorită proprietăţilor sale, lămâia calmează durerea, însă are şi rol antiinflamator. În acest scop, se fierbe o lămâie, cu coajă cu tot, cu o lingură de cimbru şi două pahare de apă. Dupa ce a fiert, se extrage sucul din lămâie şi se adaugă puţină miere. Această limonadă caldă calmează inflamaţia şi durerea în gât. De asemenea, aduce un plus de vitamina C pentru sistemul imunitar.                                            

Usturoiul, cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice, are efecte benefice şi asupra gâtului. Usturoiul conţine alicină, ce contribuie la distrugerea bacteriilor care produc dureri în gât. Pe de altă parte, gargara cu sare este un remediu foarte eficient în ceea ce priveşte combaterea durerilor în gât, deoarece sarea acţionează ca un antiseptic ajutând astfel la fluidizarea secreţiilor, reduce inflamaţia şi oferă o ameliorare instantă. Uleiul de eucalipt şi ceaiul din frunze de eucalipt decongestionează căile respiratorii şi reduc inflamaţia gâtului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Cum poţi trata durerea în gât

25 Dec 2015 1771

Sănătate Remedii naturiste pentru durerile în gât

02 Oct 2014 1728