Sănătate Importanţa terapeutică a sucului de varză

Sucul de varză are numeroase beneficii asupra organismului, datorită proprietăţilor sale terapeutice. Acest suc are în compoziţia sa vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, U, fosfor, magneziu, fier, calciu, potasiu şi iod. Sucul de varză este o sursă importantă de glutamină, un aminoacid care are rolul de a stimula regenerarea celulelor care alcătuiesc învelişul protector al stomacului şi al intestinului subţire, fiind util persoanelor care suferă de ulcer gastric.
 
Sucul de varză are efect antiinflamator, alină durerile reumatice şi contribuie la recuperarea mobilităţii încheieturilor. Acest suc combate anemia, previne afecţiunile de stomac şi de colon, întăreşte sistemul imunitar, detoxifică organismul şi îmbunătăţeşte digestia. Sucul de varză este indicat persoanelor care vor să slăbească, deoarece reuşeşte să inhibe apetitul alimentar, dar şi celor care au gripă, deoarece distruge microbii şi grăbeşte vindecarea. Totodată, sucul de varză combate constipaţia, reglează valorile glicemiei şi este indicat în tratarea ulcerului, datorită glutaminei şi proprietăţilor sale alcaline, care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.