Sănătate Măceşele întăresc sistemul imunitar

Măceşul, un arbust foarte răspândit în flora ţării noastre, are fructe mici şi roşii care se culeg toamna târziu. Fructele măceşului conţin vitaminele C, B, E, K, P, provitamina A, pectine, acizi organici, flavonoizi, carotenoide, lecitină, minerale, precum calciu, magneziu fier şi potasiu. De asemenea, măceşele conţin cu 50% mai multă vitamina C decât lămâia. Au efecte tonice, vasoprotectorii, hepatoprotectorii, diuretice, antioxidante, antianemice şi antioxidante.
 
Fructele de măceş măresc imunitatea organismului, previn afecţiunile specifice sezonului rece, grăbesc vindecarea bolilor cornice, tonifică şi vitaminizează întregul organism, protejează şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne, previn afecţiunile cardiace, hipertensiunea, varicele, ateroscleroza şi echilibrează nivelul colesterolului. Ceaiul de măceşe detoxifică organismul, elimină calculii renali şi este recomandat în tratarea afecţiunilor aparatului respirator.
 
Totodată, ceaiul de măceşe ajută bacteriile benefice din organism, mai ales după un tratament cu antibiotice, reduce febra, dar şi stările de nervozitate, stimulează pofta de mâncare şi digestia. Măceşele au proprietăţi antiinflamatorii şi sunt utile în cazuri de osteoartrită, crampe musculare şi dureri provocate de sindromul congestiei pelvine. Accelerează producerea de globule roşii, combat astenia, stimulează fixarea calciului în oase.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consumați ceai de măceșe! Combate mai multe afecțiuni

01 Apr 2017 2216

Sănătate Măceşele ameliorează durerile articulare

17 Apr 2015 1565