Sănătate Oţetul de vin şi oţetul de mere, proprietăţi şi beneficii

Oţetul de vin este obţinut prin fermentarea vinului alb sau roşu care are o tărie mică, operaţie ce transformă alcoolul etilic din vin în acid acetic. Oţetul de vin conţine acid ascorbic, săruri minerale de potasiu, de calciu, sodiu şi fosfor şi aminoacizi, care stimulează reacţiile metabolice ale organismului. Oţetul de vin calmează pielea arsă de soare, îmbunătăţeşte digestia, reduce nivelul de grăsimi din sânge, dar şi tensiunea arterială.
 
Oţetul de mere este un produs obţinut prin dubla fermentare a sucului proaspăt de mere. Acesta conţine acid acetic, aminoacizi, carotinoizi, care sunt oxidanţi buni pentru îmbunătăţirea imunităţii organismului, săruri minerale de potasiu şi de calciu, care favorizează dezvoltarea oaselor, contracţia musculară şi reglează presiunea sanguină. Oţetul de mere îmbunătăţeşte sistemul imunitar, reduce nivelul colesterolului, previne retenţia de apă în organism şi acţionează precum un antibiotic natural. Reprezintă, de asemenea, un tratament eficient împotriva transpiraţiei, a balonării şi gazelor intestinale. Oţetul de mere curăţă puternic intestinele, sparge depozitele de grăsime şi ajută la eliminarea rapidă a acestora.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.