Sănătate Seminţele de mac, remediu natural pentru insomnii

Macul, o plantă erbacee care creşte pe marginea drumului sau în lanurile de cereale, este cunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice.

Descoperite cu mult timp în urmă de europeni, seminţele de mac conţin vitamine, magneziu, iod, cupru, zinc, mangan, acizi graşi şi lecitină. O linguriţă de seminţe de mac asigură 4% din aportul zilnic de calciu şi fosfor necesar organismului. Seminţele de mac au efecte efecte astringente, analgezice, carminative şi sedative, fiind folosite ca remediu pentru insomnii. Dacă sunt consumate cu un aliment, nu se observă efectul pe care îl au asupra sistemului nervos. Din acest motiv, pentru un efect calmant, se recomandă să fie consumate ca atare, şi nu înainte de a urca la volan.

Seminţele de mac contribuie la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, întăresc sistemului osos, îmbunătăţesc memoria şi concentrarea. Aceste seminţe sunt recomandate şi persoanelor care au o digestie lentă, deoarece favorizează buna funcţionare a tranzitului şi a aparatului digestiv. Infuzia de seminţe de mac ameliorează durerile de urechi şi de dinţi. Aceste seminţe se găsesc pe tot parcursul anului şi se recomandă păstrarea lor în locuri uscate şi bine aerisite. Pot fi adăugate în produsele de panificaţie şi salate. Consumate în cantităţi mari, seminţele de mac îngraşă. Menţionăm că trebuie consumate cu prudenţă de către persoanele care suferă de gastrită hiperacidă, ulcer gastric sau colită.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.