Sănătate Tratamente naturiste cu sare

Sarea reprezintă condimentul esenţial pentru nişte bucate gustoase, însă cea naturală, sub formă de cristale mari, are şi efecte benefice pentru organism. Sarea ajută la detoxifiere, la evacuarea eficientă a reziduurilor din intestin, fiind eficientă şi la reducerea treptată a greutăţii corporale. În acest sens, se recomandă a se consuma de două ori pe săptămână o cantitate de 150-200 de grame de brânză de vaci degresată, amestecată cu un sfert de linguriţă de sare fină.

Printre alte beneficii se numără îndepărtarea ridurilor, a petelor de pigmentare, curăţarea în profunzime a pielii. Pentru a profita de aceste beneficii, se masează faţa cu un amestec din 150-200 de grame de frişcă neîndulcită şi două linguri de sare. În cazul tenului uscat şi normal, se va aplica o dată pe săptămâna, iar în cazul celui gras, de două ori. Totodată, sarea elimină durerile de gât provocate de faringite, laringite sau amigdalite. În acest scop, se pun două linguriţe de sare naturală într-un pahar cu apă fierbinte, se amestecă până când sarea se dizolvă complet şi se face gargară cu acest preparat cât mai fierbinte, lăsând apa sărată să ajungă cât mai mult pe gât. Se reia acest tratament de două, trei ori pe zi, până la dispariţia completă a afecţiunii.

Pentru calmarea durerilor de cap, se ţine pe frunte, timp de zece minute, o compresă din tifon înmuiată într-o saramură obţinută din 150 de ml apă clocotită, în care s-a turnat o lingură de sare.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.