Sănătate Trei produse apicole care întăresc imunitatea



Propolisul este substanţa preparată de albine din răşină culeasă de pe ramurile tinere ale pomilor la care albinele adaugă ceară şi secreţii proprii. Este folosit la izolarea şi repararea pereţilor fagurelui ca mijloc de apărare împotriva bacteriilor, microbilor şi mucegaiului, cât şi a intruşilor în stup. Propolisul conţine nu mai puţin de 300 de substanţe active, care împiedică îmbătrânirea celulară şi multiplicarea celulelor canceroase. Tot el ajută la formarea de anticorpi, fiind recomandat în special pentru stimularea sistemului imunitar.
 
Pe de altă parte, lăptişorul de matcă reprezintă un adevărat elixir de sănătate şi frumuseţe pentru organismul uman. Este un tonic al sistemului nervos, conţine întreaga paletă de aminoacizi esenţiali şi o gamă largă de vitamine, crescând astfel rezistenţa organismului în faţa. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol în sânge, contribuie la normalizarea tensiunii arteriale, îmbunătăţeşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire celulară.
 
Şi polenul crud de albine este bogat în aminoacizi esenţiali şi întreaga gama de vitamine B. Polenul este o sursă importantă de proteine de cea mai bună calitate, uşor asimilabile de către corpul uman, el ajută la diminuarea oboselii cronice, redă vitalitatea şi optimismul. Prezenţa unei bacterii probiotice denumită Lactobacillus kunkeei în concentraţii mari îi oferă polenului proprietăţi curative deosebite, de reglare a digestiei şi de întărire a sistemului imunitar.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă ANSVSA

05 Oct 2015 1734

Zilele Recoltei, un eveniment de succes organizat de Primăria Cernavodă Venirea toamnei, întâmpinată cu lauri la Axiopolis (galerie foto)

05 Oct 2015 2864

Comunicat presa Directia Sanitară Veterinara sapt 21-25.09.2015

29 Sep 2015 1887

Se va organiza, pentru prima dată, „Târgul Apicol Constanţa”

27 May 2014 1399