Sănătate Uleiul de cătină, folosit în scopuri terapeutice şi estetice

Extras din seminţele sau din pulpa fructului de cătină, uleiul de cătină are un conţinut ridicat de vitamina C (mai mare faţă de cel al portocalei), dar şi de vitaminele B, E, şi K. În acelaşi timp, conţine aminoacizi, acid folic şi 20 de minerale, precum fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu. Datorită conţinutului în antioxidanţi, uleiul de cătină reduce concentraţia de toxine din ficat, pe care îl protejează. Are proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi antioxidante.
 
Uleiul de cătină este recomandat în tratarea tulburărilor gastrointestinale şi a bolilor de inimă. De asemenea, uleiul de cătină împiedică depunerile de grăsime, are un efect benefic asupra metabolismului (îmbunătăţind starea generală de sănătate) şi contribuie la eliminarea kilogramelor în plus. Acest ulei este nelipsit din cremele şi unguentele care tratează arsurile de soare, micile zgârieturi, acneea şi psoriazisul. Efectul de vindecare se datorează betacarotenului prezent în uleiul de cătină, care contribuie şi la regenerarea pielii uscate. Uleiul se aplică uniform pe faţa curată şi se lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute. În preparatele culinare, se poate adăuga în salate şi prăjituri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficiile uleiului de cătină

09 Sep 2014 2006