SănătateUsturoiul, cel mai puternic antibiotic natural

Usturoiul are multe proprietăţi terapeutice şi nutritive, încât poate fi numit un aliment miraculos. Este foarte bogat în vitaminele C, B1 şi B6, calciu, cupru, mangan şi seleniu. Usturoiul este, de asemenea, bogat într-un alt nutrient extrem de important, denumit alicină. Există numeroase studii care demonstrează beneficiile pe care usturoiul le oferă sănătăţii. Acesta scade tensiunea arterială şi colesterolul rău (LDL) şi stimulează creşterea colesterolului bun (HDL), fapt ce ajută la prevenirea apariţiei afecţiunilor cardiovasculare.
 
De asemenea, este recunoscut pentru proprietăţile sale de prevenire a cancerului, în special cel de stomac. Usturoiul are peste o sută de compuşi ai sulfului cunoscuţi. Aceşti compuşi ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, alungă astmul şi bronşita, îmbunătăţesc circulaţia şi funcţiile inimii. Totodată, ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic cunoscut sub formă de aliment pur. El combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. Un miligram de usturoi are aceeaşi putere ca25 de unităţi de penicilină.
 
În acelaşi timp, usturoiul este indicat şi în tulburările hepatice, datorită capacităţii sale de a detoxifica ficatul prin eliminarea bacteriilor din intestine. Acest condiment reprezintă şi un stimulent dovedit al sucurilor gastrice şi ajută la stimularea şi intensificarea fluxului sanguin prin ficat. Usturoiul, consumat în stare pură sau sub formă de ulei / tinctură, este recomandat celor care suferă de artrită, reumatism, nevralgie, cistită, dureri de urechi sau de dinţi.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul dintre cele mai cumpărate sosuri de usturoi, retras de pe rafturile din magazinele LIDL! Iată motivul

09 Feb 2024 1340

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1504

Este oficial! Ce se întâmplă cu prețul mai multor alimente, printre care carne tocată, usturoi, orez, bulion de roșii și cozonac

27 Oct 2023 738

Friptură de miel pentru Paşte. Rețetă simplă și ușor de preparat

14 Apr 2023 1188

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1862

GastroArt Plachie de pui (rețetă interbelică)

29 Jun 2022 1246

Ziua fripturii din pulpă de miel. Cum să prepari o friptură de miel perfectă

07 May 2022 1393

GastroArt Sos de usturoi (rețetă interbelică)

21 Apr 2022 1398

GastroArt Limbă picantă (rețetă interbelică)

25 Mar 2022 1700

GastroArt Salată de fasole verde (rețetă interbelică)

06 Feb 2022 1701

GastroArt Salată de fasole verde (rețetă interbelică)

26 Jan 2022 1561

Ministerul Agriculturii alocă peste 22 de milioane de lei în 2022 pentru susţinerea producţiei de usturoi

02 Jan 2022 3423

Centrulnatura.ro Sos de usturoi raw-vegan

04 Dec 2021 3072

Centrul Natura Fructul Safu este o sursă importantă de uleiuri, în țările Africane

26 Nov 2021 1492

Usturoiul, leguma minune. Iată boala gravă pe care o poate vindeca

22 Nov 2021 3059