Sănătate Substanţele din nuca de cocos stimulează memoria şi atenţia

Timp de secole, nuca de cocos a fost folosită în Asia şi în Insulele Pacificului drept remediu pentru diverse probleme de sănătate, printre acestea numărându-se pietrele la rinichi, ulcerul, bronşita, erupţia cutanată, febra, durerile de urechi, de gât, dar şi de dinţi. Nuca de cocos reprezintă o sursă importantă de acizi graşi. Conţine acizii lauric şi caprilic, care au proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antivirale puternice. De asemenea, nuca de cocos reprezintă o sursă foarte importantă de vitamine, dar şi de minerale, precum calciu, fier, cupru, mangan, magneziu şi zinc.
 
Printre beneficiile nucii de cocos se numără îmbunătăţirea funcţionării sistemului imunitar, prevenirea degenerării ţesutului cerebral, reducerea inflamării articulaţiilor şi a muşchilor, dar şi protejarea ficatului. Datorită substanţelor pe care le conţine, nuca de cocos ucide bacteriile şi paraziţii, asigură sănătatea sistemului digestiv şi uşurează simptomele refluxului gastroesofagian. Această nucă este încărcată cu electroliţi naturali sterili, care hrănesc pH-ul şi funcţia musculară. De asemenea, ei oferă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp şi ajută la reglarea tranzitului intestinal.
 
Pe de altă parte, nuca de cocos stimulează memoria şi atenţia, contribuind atât la îmbunătăţirea sistemului nervos central, cât şi a sistemului nervos periferic. Tot ea contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a tensiunii arteriale mari. De asemenea, nuca de cocos previne îmbătrânirea prematură a celulelor, sporind astfel longevitatea organismului. Prin conţinutul de molecule grase de bună calitate şi prin proprietăţile de scădere a stresului oxidativ, nuca de cocos scade radicalii liberi.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.