Top 5 fructe care tratează lipsa de calciu

 
Calciul este necesar pentru coagularea sângelui, funcțiile nervoase, oase, inimă, păr și dinți. Lipsa lui duce, printre altele, la apariția osteoporozei, o afecțiune a oaselor care afectează mai ales femeile. Nu ai nevoie să iei suplimente cu calciu decât la recomandarea medicului. În rest, este de ajuns să incluzi în dietă alimentele bogate în calciu, scrie unica.ro.
 
Kiwi se numără printre fructele care conțin o cantitate mare de calciu și sunt bogate în vitamina C. Le poți mânca simple sau în smoothie-uri. 2-3 kiwi pe zi reduce riscul formării cheagurilor de sânge cu 18%.
 
O cană de prune uscate conține aproximativ 80 de mg de calciu și te ajută să ai oase sănătoase. În plus, aceste fructe previn constipația și reglează tranzitul intestinal.
 
La fel de sănătoase sunt și caisele! Le poți consuma uscate, câtă vreme nu au adaos de zahăr, sau proaspete. Caisele merg perfect cu semințe și nuci.
 
Dudele încep să se coacă în această perioadă și, pe lângă gustul delicios, îți oferă și o doză importantă de calciu. O cană de dude conține 60 de mg de calciu.
 
Mandarinele sunt o sursă importantă de vitaminele C și D și calciu. O mandarină medie conține 33 de mg de calciu, iar vitamina D ajută la absorbția lui.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Laptele, un aliment ideal pentru orice categorie de vârstă

30 Aug 2015 1527

sfaturimedicale.ro Credinţa că lipsa de calciu cauzează pete albe pe unghii este un mit

21 May 2015 3736

Sănătate Importanţa mineralelor pentru organism

24 Feb 2015 2177

Sănătate Spasmofilia - cauze şi simptome

22 Sep 2014 3718

Importanţa fosforului pentru organism

26 Aug 2014 3336

Peştele, o sursă importantă de calciu şi iod

26 Jun 2014 2501