Tratamente naturiste cu brusture

Bogat în calciu, potasiu şi aminoacizi, brusturele este cunoscut pentru capacitatea sa de a elimina eficient toxinele din organism. Curele de detoxifiere cu brusture sunt indicate după perioadele de excese culinare. Această plantă are proprietăţi antibacteriene, hipoglicemiante, antioxidante şi antitumorale.

Brusturele stimulează metabolismul, normalizează tensiunea arterială, scade nivelul glicemiei şi contribuie la alungarea durerilor cauzate de reumatism. Este recomandat în tratarea gripelor şi răcelilor, ajută la distrugerea germenilor şi stimulează eliminarea rapidă a surplusului de apă din corp, prin transpiraţie şi urină. Brusturele este, totodată, folosit pentru tratarea arterosclerozei şi afecţiunilor hepatice.
 
Decoctul din rădăcină de brustere este recomandat pentru încetinerea sau chiar stoparea căderii părului. În acest caz, două linguriţe de pulbere din plante se pun într-un pahar cu apă şi se lasă la macerat între şase şi opt ore. Ulterior, soluţia se strecoară, iar planta rămasă după filtrare se fierbe cinci minute în 200 ml de apă, apoi se combină cele două extracte. După spălarea părului, se face un masaj al scalpului cu această soluţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Rădăcina de brusture combate durerile articulaţiilor

03 May 2015 2350

Sănătate Uleiuri care stimulează creşterea părului

22 Apr 2015 1600

Brusturele, eficient în detoxifierea organismului

09 Jul 2014 2310