Sănătate Trei alimente cu acţiune antibiotică

Ghimbirul este un aliment-medicament cu multe beneficii, care conţine aproape 500 de compuşi identificaţi cu efecte terapeutice cunoscute. Unul dintre aceştia – zingibain - are un intens efect antiparazitar care distruge paraziţii. Extractele şi infuzia de ghimbir sunt indicate în tratarea bolilor parazitare. Ghimbirul are o acţiune antibacteriană foarte puternică împotriva unor bacterii patogene ce pot contamina alimente. Acţiunea antitusivă a ghimbirului rivalizează cu cea a codeinei, iar efectele expectorante şi antihistaminice îl fac util în infecţiile respiratorii superioare.
 
Mierea, la rândul ei, conţine o combinaţie complexă de enzime, acizi organici, săruri minerale, agenţi antibiotici, proteine şi alţi compuşi antimicrobieni. Energizantă, antiseptică, antibacteriană şi imunostimulantă, mierea este utilă în infecţii respiratorii, afecţiuni ale stomacului şi rinichilor.
 
Polenul are o compoziţie chimică complexă, fiind o sursă naturală de elemente nutritive, printre care se regăsesc aminoacizi, vitamine şi enzime. Polenul are efect antibiotic, stimulează sistemul imunitar. Datorită flavonoizilor, polenul are efect antibiotic, dar şi antiviral asupra virusului herpetic şi viruşilor gripali. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.