Sănătate Varza Kale şi beneficiile sale

Kale, un tip de varză care seamănă mai mult cu salata, are în compoziţia sa vitaminele K, C, B, E şi A, fier, calciu, luteină, mangan, fosfor, betacaroten, antioxidanţi, potasiu, magneziu, proteine şi fibre. Acest tip de varză are un conţinut mic de calorii şi inhibă absorbţia de iod în organism. Consumată frecvent, varza Kale întăreşte sistemul imunitar, protejează organismul împotriva cancerului, diminuează nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului şi protejează împotriva tumorilor şi a sclerozei.
 
De asemenea, această varză scade considerabil riscul de cancer ovarian şi cancer la sân şi diminuează riscul de artrită. Varză Kale conţine şi sulforan care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, betacaroten, util în lupta contra bolilor de inimă, dar şi luteină, eficientă pentru protecţia ochilor. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.