17 May, 2017 00:00
1730
Rodica MITU
Originar din sudul Braziliei şi al Paraguayului, ananasul a fost cultivat din vremuri străvechi şi în America de Sud de către maiaşi şi azteci. Acest fruct conţine mangan, cupru, vitaminele C, B1 şi B6, fiind în acelaşi timp o sursă importantă de fibre. Vitamina C din ananas ajută la întărirea sistemului imunitar, luptă împotriva radicalilor liberi care îmbătrânesc organismul uman, previne răcelile şi recurenţă infecţiilor la urechi.
Datorită bromelinei pe care o conţine, o enzimă digestivă capabilă să descompună proteinele, ananasul stimulează circulaţia sanguină, fluidizează sângele, având astfel efecte benefice în a preveni apariţia diverselor boli de inimă. Ananasul mai conţine serotonină şi triptofan, substanţe ce ajută la îmbunătăţirea memoriei şi sporirea capacităţii de concentrare. Cu cât fructul este mai bine copt, nivelul de antioxidanţi continuţi (graţie vitaminei C din ananas) este mai mare.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: