Actor nominalizat la Oscar, la ceas aniversar

Andy Garcia, pe numele său întreg Andrés Arturo García Menéndez s-a născut pe data de 12 aprilie 1956. A devenit cunoscut la începutul anilor 90, după ce a jucat în mai multe producții de succes, printre care Nașul: Partea a III-a, Incoruptibilii, Ocean's Eleven, Ocean's Twelve, Ocean's Thirteen, The Lost City sau When a Man Loves a Woman. Pentru rolul Vincent Mancini din Nașul: Partea a III-a a fost nominalizat la Oscar pentru categoria Cel mai bun actor în rol secundar, conform Wikipedia.
Andz Garcia s-a născut la Havana, iar fratele său geamăn a murit la naștere. Mai mult, se pare că umărul fratelui a fost lipit de al lui la naștere și a fost îndepărtat chirurgical mai târziu. Mama sa, Amelie Menéndez a fost profesoară, iar tatăl, René García Núñez, un fermier și avocat, iar mai târziu a avut o afacere cu parfumuri în Statele Unite ale Americii.Pe când avea cinci ani, familia sa s-a mutat la Miami. A luat lecții de actorie cu Jay W. Jensen în ultimul an de liceu și a absolvit cursurile Universității Florida.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua cea mai fericită Marea campioană Cătălina Ponor se căsătorește. „Ești inima și sufletul acestei familii!“ (GALERIE FOTO)

11 Jun 2022 10145

Andy Garcia va interpreta rolul sculptorului Constantin Brâncuși

19 Sep 2016 1939