Actorul Marcel Iureș împlinește 66 de ani

Actorul Marcel Iureș s-a născut pe 2 august 1951, la Băilești și a primit de două ori titlul de cel mai bun actor de teatru din România. Activitatea sa artistică este legată în principal de teatru.

Din 1995, Marcel Iureș este președinte al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele celei de-a doua scene independente de teatru din România, conform Wikipedia.org.

În prezent, el joacă pe scena Teatrului Act în trei piese regizate de Alexandru Dabija: "Creatorul de Teatru" (de Thomas Bernhard), "Ultima bandă a lui Krapp" (de Samuel Beckett) și "Capra sau Cine e Sylvia?" (de Edward Albee). Cele mai importante roluri în teatru: "Richard al II-lea", "Richard al III-lea" (regizată de Mihai Măniuțiu), "Hamlet" (regizată de Liviu Ciulei), "Caligula" de Albert Camus (regizată de Mihai Măniuțiu), Beckman ("Afară în fața ușii") de Wolfgang Borchert (regizată de Mihai Măniuțiu). La Teatrul ACT a mai jucat în piesa "Cetatea Soarelui" (în regia lui Mihai Măniuțiu).

Cariera internațională a lui Marcel Iureș este legată de câteva roluri în filme, dintre care cele mai cunoscute:Amen, Războiul lui Tom Hart, Misiune: Imposibilă, Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirului și Pacificatorul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stiati ca Actorul Marcel Iureș împlinește 67 de ani. Prin ce roluri a devenit cunoscut

02 Aug 2018 1575

Ştiaţi că...? Unul dintre cei mai importanţi actori din România îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi

02 Aug 2015 1998

Ştiaţi că...? Actorul român care a jucat alături de Brad Pitt şi Johnny Depp...

02 Aug 2014 4203

A murit tatăl unui mare actor român

17 Jun 2014 1673