Astăzi este Ziua europeană fără mașini

În fiecare an pe 22 septembrie este celebrată Ziua europeană fără mașini cu scopul de a promova alternative la automobilul personal sau de serviciu.
 
Această zi este marcată, din 1999, în tot mai multe orașe de pe continentul european, fiind o inițiativă a Comisiei Europene, susținută de Uniunea Europeană, conform Agerpres.ro.
 
Ziua europeană fără mașini este precedată de evenimentul amplu denumit "Săptămâna Europeană a Mobilității", care se marchează din 2002. Astfel, pe parcursul unei săptămâni, sunt organizate evenimente pentru promovarea mijloacelor de transport nepoluante. Campania din 2015 desfășurată sub motto-ul "Alege, Schimbă, Combină", a pus accentul în mod deosebit pe "multimodalitate", care permite cetățenilor să aleagă, să modifice și să combine modalitățile de transport, potrivit www.mobilityweek.eu. Acțiunile se încheie culminând cu celebrarea pe 22 septembrie a Zilei europene fără mașini cunoscută, în prezent, și ca Ziua mondială fără mașini sau Ziua fără mașini, datorită extinderii la nivel mondial.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ştiaţi că...? Ziua europeană fără mașini este marcată pe 22 septembrie

22 Sep 2015 1923

Ştiaţi că...? „Ziua Europeană fără maşini”...

22 Sep 2014 2203