Ştiaţi că...? Astăzi, unul dintre dintre cei mai importanţi şi controversaţi regizori ai momentului...

Regizorul Lars von Trier îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 30 aprilie. Astăzi, împlineşte vârsta de 59 de ani.
 
Potrivit Wikipedia, a absolvit școala de cinema din Stockholm. Primul său film de lung metraj, „Elementul crimei”, a fost distins cu Marele Premiu pentru Tehnică la Cannes. Pentru televiziune, Lars von Trier a regizat „Medea”, producţie care a obținut premiul Jean d'Arcy, în Franța.
 
În 2007, a anunţat că nu va mai face filme, deoarece este deprimat. Însă, nu a renunţat la regie, dar a reuşit să-şi încorporeze sentimentele depresive în procesul creativ. Rezultatul a fost filmul multi-premiat „Melancholia”, în care personajul principal este interpretat de Kirsten Dunst, care îşi sărbătoreşte tot astăzi ziua de naştere.
 
Lars von Trier a ajuns persona non-grata la Cannes, după o declaraţie la conferinţa de presă pentru „Melancholia”: „Îl înţeleg pe Hitler. Fără îndoială a făcut lucruri greşite, dar mi-l pot imagina în buncărul său, la final… Empatizez cu el, da, puţin”, a spus von Trier. De fapt, declaraţia aceasta nu avea legătură cu nazismul, ci cu descoperirea că tatăl său biologic era german.
 
Sursa foto: blog.cinemaautopsy.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.