Ştiaţi că...? Celebra sală „Carnegie Hall” din New York...

Pe 5 mai 1891, la New York, a avut loc inaugurarea cunoscutei săli de concerte „Carnegie Hall”. La inaugurare, au cântat artişti importanţi ai lumii, iar concertul de deschidere a fost dirijat de compozitorul rus Piotr Ilici Ceaikovski.
 
Ulterior, „Carnegie Hall” a devenit renumită pentru frumuseţea, acustica şi numărul mare de concerte susţinute, câte 100 în fiecare sezon. Pentru orice artist, prezenţa pe afișul de la Carnegie Hall reprezintă un moment important al ascensiunii sale. Se spune că există, în Manhattan, o zicală destul de cunoscută: când cineva întreabă „Cum se ajunge la Carnegie Hall?”, răspunsul este: „Exersează, exersează, exersează!".
 
În februarie 2013, pianistul român Andrei Licăreţ a susţinut un concert în sala Carnegie Hall. Din programul recitalului au făcut parte lucrări de George Enescu, Robert Schumann, Claude Debussy şi Frédéric Chopin. Publicul a ocupat până la ultimul loc sala, ovaţionându-l în picioare pe tânărul artist român. La cererea generală, Andrei Licăreţ a oferit în bis un vals de Frédéric Chopin.
 
Încă de la începutul carierei, prezenţa artistică a pianistului român a fost răsplătită cu premii importate, dintre care amintim Premiul I la Concursul Internaţional „Jeunesse Musicales”, Marele Premiu la Concursul Internaţional „Lory Wallfisch”, Premiul I la concursul „Mihail Jora”, Premiul al II-lea la Concursul de pian din cadrul cursurilor internaţionale Tel-Hai din Israel..
 
Sursa foto: sjsu.edu.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.