Celebrul DJ David Guetta împlinește astăzi 50 de ani

David Guetta s-a născut pe data de 7 noiembrie 1967, la Paris. Este un DJ și producător muzical francez de muzică house.
Inițial fiind un DJ în cluburi de noapte în anii '80 și '90, el fondează Gum Productions și își lansează primul său album, Just a Little More Love, în 2001, potrivit Wikipedia.ro.

Mai târziu, el a lansat albumurile Guetta Blaster (2004) și Pop Life (2007). Din albumul său din 2009, One Love care include hit-urile "When The Love Takes Over" (împreună cu Kelly Rowland), "Gettin' Over You" (împreună cu Chris Willis, Fergie & LMFAO) și "Sexy Bitch" (împreună cu Akon), cel din urmă hit a ajuns în top 5 SUA, iar toate cele 3 hit-uri au ajuns #1 în UK.

A lucrat cu o varietate de artiști dintre care și Britney Spears, Akon, Chris Willis, Kelly Rowland, Lil' Wayne, Kelis, Madonna, Kid Cudi, Estelle, Fergie, Amy Palmer, K'naan, will.i.am, LMFAO, Dane Bowers, Flo Rida și Shakira.
 
David Guetta a vândut peste 6 milioane de albume și 15 milioane de single-uri în lumea întreagă. În 2011 Guetta a fost votat DJ-ul #1 în sondajul 'DJ Mag Top 100 DJs'.

În 2013, Billboard a clasificat cântecul său "When Love Takes Over" ca fiind colaborarea numărul #1 în dance-pop din toate timpurile.
David Guetta a revenit anul acesta în România la festivalul de muzică TimeShift Bucharest Dance Music Festival de la București.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.