Ştiaţi că...? Prinţesa Diana s-a născut pe 1 iulie

Prima soție a lui Charles, Prinț de Wales, moștenitorul tronului Regatului Unit, Diana s-a născut pe 1 iulie 1961, în familia Spencer. A avut strămoşi englezi, irlandezi, scoţieni, americani şi armeni. Din partea tatălui, era descendenta Regelui Carol al II-lea al Angliei.

Prinţul Charles şi Diana s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii fastuoase la Catedrala St. Paul, nunta fiind urmărită la televizor de 750 de milioane de oameni. La altar, Diana, care a purtat o rochie cu o trenă lungă de opt metri, nu a spus că „se va supune“ prinţului, gest care a generat senzaţie la vremea aceea. După nuntă, Diana a devenit una dintre cele mai fotografiate femei din lume. Primul lor fiu, prinţul William, s-a născut în anul 1982, iar cel de-al doilea, prinţul Harry, în 1984, fiind al doilea şi al treilea în linia de succesiune la tronul britanic.
 
Sub ochii paparazzilor, s-a produs răcirea cuplului, care, în anul 1992, s-a despărţit oficial, ştirea făcând înconjurul lumii. De la căsătoria din 1981 şi până la divorţul din 1996, a fost numită Alteţa Sa Regală Prinţesa de Wales, iar după divorţ, Diana, Prinţesă de Wales. A continuat să se dedice proiectelor umanitare.

În anul 1997, pe 31 august, Diana a murit într-un accident de maşină, alături de Dodi şi de şeful securităţii de la Hotel Ritz din Paris, care a avut misiunea de a conduce maşina, pentru ca cei doi să fie feriţi de paparazzi. Niciunul nu purta centură de siguranţă. Deoarece erau urmăriţi de paparazzi pe motociclete, şoferul avea o viteză estimată la 200 km/h, într-o zonă unde viteza era restricţionată la 50 km/h. Când au intrat într-un tunel, acesta a pierdut controlul maşinii, care a ricoşat într-un zid şi s-a zdrobit de pilonii care susţineau partea superioară a pasajului. Paparazzi, aflaţi la 100 de metri în urma accidentului, au reuşit să se oprească la timp. 

Diana a încetat din viaţă la spital, în urma unui stop cardiac. Singurul supravieţuitor a fost bodyguard-ul prinţesei, care nu îşi aminteşte nimic despre accident. Împrejurări morţii Dianei au fost subiectul unor numeroase teorii ale conspiraţiei.

Sursa foto: wundergroundmusic.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ştiaţi că...? Prinţul Harry al Marii Britanii va moşteni...

15 Sep 2014 2773