Ştiaţi că...? A mai trecut un an de la asasinarea creatorului de modă italian Gianni Versace

 

Creatorul de modă italian Gianni Versace a fost asasinat, în apropierea reşedinţei sale din South Beach, pe 15 iulie 1997. Designer-ul s-a stins din viaţă înainte să ajungă la spital, fiind împuşcat de două ori, în gât şi în cap.
 
Poliţia l-a dat în urmărire pe Andrew Cunanan, care a fost văzut fugind din zona în care a avut loc crima. Acesta era deja pe lista celor mai căutaţi criminali. Andrew Cunanan s-a sinucis, cadavrul său fiind găsit după opt zile, pe un yacht. Din punctul de vedere al poliţiei, dar şi al familiei, cazul a fost declarat închis. Ulterior, au existat zvonuri conform cărora moartea lui Gianni Versace a fost comandată.
 
În familia lui Antonio Versace se naște fiul Gianni. În atelierul mamei sale, viitorul „împărat al Modei”, urmărea îndeaproape cum, dintr-o bucată obişnuită de pânză, se năştea o îmbrăcăminte minunată. Când a împlinit vârsta de 18 ani, s-a înscris la colegiul de arhitectură, însă s-a întors repede în atelier.
 
Până în 1971, a fost un necunoscut, despre care nimeni nu avea vreun motiv să creadă că va deveni o vedetă a lumii modei. La mijlocul anilor ’80, era neoficial încoronat „Rege al strălucirii“. În 1982, Versace câştiga unul dintre cele mai râvnite premii din lumea modei, „L'Occhio d'Oro“, pentru colecţia sa de toamnă/iarnă, o fantezie de piele, lână şi aluminiu. Când nu a mai rămas nimic de cucerit în Europa, s-a mutat în Miami Beach, Florida. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serial despre asasinarea lui Versace. Cine va juca rolul Donatellei Versace

21 Mar 2017 2201

Cel mai renumit creator de modă italian s-a născut pe 2 decembrie

02 Dec 2016 3851

Ştiaţi că...? Se împlinesc 18 ani de la asasinarea lui Gianni Versace

15 Jul 2015 3141

Ştiaţi că...? Pe 15 iulie, un celebru creator de modă...

15 Jul 2014 2431