Ştiaţi că Astăzi, Andreea Răducan...

Născută pe 30 septembrie, Andreea Răducan, medaliată cu aur şi argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică, împlineşte, astăzi, 31 de ani.
Crescută să continue tradiţia de excelenţă a gimnasticii româneşti, Andreea Răducan,după ce a câştigat peste 20 de medalii în cadrul competiţiilor locale şi regionale, a fost invitată să se antreneze cu echipa naţională de junioare. După doi ani, a fost selectată să facă parte din lotul naţional, remarcându-se la bârnă, sărituri şi sol.
În anul 1999, Andreea Răducan a participat la Campionatele Mondiale de la TianJin din China. La prima mare competiţie la senioare, a cucerit medalia de aur în finala de la sol, aur în finala pe echipe, şi o medalie de argint la bârnă. Rezultatele obţinute şi experienţa acumulată au transformat-o pe Andreea Răducan în una dintre gimnastele de bază din echipa României la Jocurile Olimpice de la Sydney.
Şi-a încheiat cariera de gimnastă în anul 2002, după campionatele mondiale de la Debrecen, Ungaria. A continuat să promoveze importanţa mişcării şi a sportului. În 2004, a participat împreună cu echipa televiziunii române la Jocurile Olimpice de la Atena, în calitate de reporter şi comentator pentru concursurile de gimnastică. În anul 2010, a lansat cartea autobiografică „Reversul medaliei”.
 
Sursa foto: Wikipedia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.