Ştiaţi că...? Într-o zi de 24 februarie, Palatul Buckingham anunţa logodna dintre...



Pe 24 februarie 1981, Palatul Buckingham anunţa logodna Prinţului Charles de Wales cu Lady Diana Spencer.


În vara anului 1980, Charles, moştenitorul tronului Regatului Unit, care o cunoştea pe Diana de câţiva ani, s-a interesat de ea ca posibilă mireasă. Cei doi au avut numeroase întâlniri în Londra, iar un an mai târziu, moştenitorul tronului britanic i-a dăruit Dianei un inel în valoare de 30.000 de lire, format din 14 diamante, ce înconjurau un safir.

Charles şi Diana s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii fastuoase la Catedrala St. Paul, nunta fiind urmărită la televizor de 750 de milioane de oameni. La altar, Diana nu a spus că „se va supune“ prinţului, gestul ei generând senzaţie la vremea aceea. La doar câteva luni de la nuntă, cuplul a anunţat că aşteaptă primul lor copil.

Relaţia dintre Charles şi Diana s-a destrămat la numai cinci ani de la căsătorie. Au urmat acuzaţii publice şi dovezi de infidelitate, sfârşite printr-un divorţ mediatizat.

De la căsătoria din 1981 şi până la divorţul din 1996, Diana a fost numită Alteţa Sa Regală Prinţesa de Wales, iar după divorţ, Diana, Prinţesă de Wales.

Sursa foto: express.co.uk

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.