Ştiaţi că...? Legenda muzicii clasice, Luciano Pavarotti...

Legenda muzicii clasice, Luciano Pavarotti, s-a născut în anul 1935, pe 12 octombrie, la Modena, în nordul Italiei, fiind unicul fiu al unui brutar pasionat de canto.
Fascinat de vocea tatălui său, Luciano a studiat muzica clasică, deşi îşi dorea să devină profesor de educaţie fizică. Alege să se îndrepte spre muzica clasică, iar în anul 1961, debutează pe scena sălii de operă din Reggio Emilia, cu aria lui Rudolfo din opera „Boema“ de Puccini. Patru ani mai târziu, alături de soprana Joan Sutherland, cucereşte publicul, dar şi criticii.
Printre cele mai frumoase melodii ale artistului se numără „O Sole Mio“, „La Donna E Mobile“, „Nessun Dorma“, „Ave Marie“, „Caruso“. În anul 1998, Luciano Pavarotti a fost distins cu Grammy Legend Award, acordat numai în ocazii speciale.
În ceea ce priveşte viaţa personală, Luciano Pavarotti a fost căsătorit de două ori, prima oară cu Adua, apoi cu Nicoletta, şi a fost tatăl a patru fete, trei din prima căsătorie. Celebrul tenor a murit pe 6 septembrie 2007, din cauza unui cancer la pancreas. La ceremonia funerară, care s-a desfăşurat în oraşul său natal, au fost prezenţi artişti importanţi, precum liderul grupului U2, Bono, Laura Pausini, José Carreras.
 
Sursa foto: www.cinemagia.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.