Ştiaţi că...? Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro...

Astăzi, se împlinesc 83 de ani de la inaugurarea Statuii lui Iisus din Rio de Janeiro, unul dintre cele mai cunoscute monumente ale lumii, dar şi una dintre cele mai recunoscute reprezentări ale Mântuitorului. Potrivit Wikipedia, cu sprijinul Franţei şi Vaticanului, s-a reuşit realizarea proiectului şi sfinţirea statuii pe 12 octombrie 1931.

Aşezată pe vârful muntelui Corcovado, statuia are o înălţime de 38 de metri, o deschidere la nivelul braţelor de 28 de metri, fiind situată deasupra mării, astfel încât poate fi observată din toate părţile oraşului. Statuia lui Iisus a fost proiectată de către brazilianul Heitor da Silva Costa şi realizată de sculptorul francez Paul Landowski, în timp ce chipul lui Iisus a fost realizat de către sculptorul român Gheorghe Leonida. Lucrările au durat nouă ani, din 1922 până în 1931.
 
Monumentul a devenit un simbol pentru oraşul Rio de Janeiro şi, din anul 2007, face parte dintre cele şapte noi minuni ale lumii. Statuia lui Iisus reprezintă imaginea Braziliei şi unul dintre simbolurile culturale şi religioase recunoscute la nivel mondial, fiind vizitată anual de peste două milioane de oameni. În Brazilia şi Portugalia, în prezent, există mai multe copii ale statuii.
 
Sursa foto: Wikipedia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.