Ştiaţi că...? Tragedia care a dus la reducerea numărului de runde în box...

Ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 32 de ani în Las Vegas, Nevada, a schimbat viaţa jucătorilor de box Ray Mancini şi Duk Koo Kim, dar şi viitorul boxului. Celebrul meci de box a dus la o moarte teribilă şi la trei sinucideri.

Un superstar în Coreea de Sud, Duk Koo Kim a luptat pentru titlul mondial împotriva faimosului Ray Mancini, pe 13 noiembrie 1982. Lupta a fost extrem de brutală, iar confruntarea a durat 14 runde. În runda a 14-a, Mancini l-a lovit puternic pe Kim, care a zburat către corzile ringului, lupta fiind oprită de către arbitru. Duk Koo Kim a fost dus direct din ring la spital. Patru zile mai târziu, vedeta coreeană s-a stins din viaţă, în urma unui traumatism cerebral, lăsând-o singură pe logodnica sa gravidă.
Tragedia a dus la schimbarea regulilor în box: meciurile s-au scurtat de la 15 la 12 runde, a fost introdusă o a şasea coardă de siguranţă în împrejmuirea ringului, iar testele medicale făcute sportivilor au crescut ca număr şi complexitate.
După acest meci, Ray Mancini a suferit de depresie şi nu a mai luptat niciodată la nivelul aşteptat. Mama lui Kim s-a sinucis la trei luni de la moartea fiului său, precum şi cei doi arbitri ai meciului.
 
Sursa foto: www.nytimes.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.