Siguranta copilului la piscine. Pericolul inecului

Vacanta de vara este o mare bucurie pentru orice copil, insa o data cu sosirea anotimpului cald vin si anumite riscuri “de sezon”. In Statele Unite, inotul este una din cauzele principale ale decesurilor accidentale in randul copiilor cu varste sub 15 ani, clasandu-se imediat dupa accidentele auto.

Inotul este pentru multi copii una dintre activitatile recreative preferate, dar si o grija in plus pentru parinti, care trebuie sa acorde o atentie sporita pentru a preveni in acest fel orice tip de incidente. Asa ca, de ce sa nu luam masuri in plus de precautie si sa ne bucuram linistiti de vara, soare si apa alaturi de copiii nostri?

Reguli generale
Regulile privind siguranta copilului in apa difera de la o varsta la alta. Pentru copiii care nu au invatat inca sa mearga, este nevoie de prezenta unui adult in piscina, in imediata apropiere a lor, care sa le poata oferi atat un suport fizic, cat si sa le inlature o eventuala senzatie de teama in legatura cu apa.

Pentru copiii de peste 4 ani, care au si ceva “experienta” cu apa, este nevoie de o supraveghere constanta din partea unui adult, care sa isi concentreze atentia strict asupra lor, fara a se implica in alte activitati, precum vorbitul la telefon, cititul revistelor sau orice alta ocupatie care ii poate distrage atentia.

Inscrierea la cursuri specializate de inot
Una din solutiile prevenirii inecului este inscrierea copilului la cursuri de inot. Desigur, aceste cursuri variaza de la un copil la altul in functie de anumiti factori. Primul dintre acestia este varsta. Asociatia Americana de Pediatrie, spre exemplu, se pronunta impotriva urmarii cursurilor de inot de catre copiii intre 1 si 4 ani.

Alti factori de care un parinte trebuie sa tina seama atunci cand isi inscrie copilul la inot este starea de sanatate a acestuia, sensibilitatea la apa din bazin, dar si conditia fizica si maturitatea emotionala a copilului.

Cea mai buna metoda de a-ti tine copilul in siguranta - supraveghere constanta
Fie ca va aflati la mare sau la piscina, copilul trebuie supravegheat intotdeauna de catre un adult in timp ce se afla in apa. In cazul in care aceasta responsabilitate este desemnata altcuiva, persoana in cauza trebuie instruita cu privire la modul de supraveghere, timpul pe care copilul il poate petrece inotand si alte dispozitii pe care parintii doresc sa le mentioneze.


Reguli pentru piscina de acasa
Daca aveti o piscina in curte, instituiti in familie anumite reguli si asigurati-va ca acestea sa fie respectate in permanenta:

- evitati ca jucariile sa fie lasate in apropierea piscinei
- tineti departe de piscina bicicletele, tricicletele sau rolele cu care copilul dvs. se joaca
- indepartati orice aparatura electrica din preajma piscinei
- interziceti alergatul pe marginea piscinei
- interziceti sariturile in piscina daca aceasta nu este suficient de adanca
- pastrati o trusa de prim-ajutor in apropierea piscinei

Articol preluat: parinti.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 659

Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Alba - Midia Năvodari se modernizează în vederea creșterii siguranței navigației (DOCUMENT)

27 Mar 2024 469

Acțiuni de control cu radare, în județul Constanța. S-au aplicat amenzi și s-au suspendat permise de conducere

26 Mar 2024 517

Autoritatea Navală Română cumpără echipamente IT în valoare de peste o jumătate de milion de euro! Iată de la cine (DOCUMENT)

25 Mar 2024 660

Încălcări grave ale legii în trafic, la Mircea Vodă, județul Constanța Motivele pentru care șoferului unei autoutilitare s-a ales cu dosar penal

24 Mar 2024 525

Tulcea Cursuri gratuite de educație digitală pentru copii și adulți, în cadrul proiectului Siguranța Online

21 Mar 2024 350

Șofer drogat și fără permis implicat într-un accident rutier pe Bulevardul 1 Mai din Constanța

20 Mar 2024 641

​Acțiune a polițiștilor rutieri, la Constanța! S-a lăsat cu amenzi (FOTO)

18 Mar 2024 566

Amenzi și persoane legitimate, în urma unor acțiuni ale poliției la Tulcea (FOTO)

18 Mar 2024 504

Anunț pierdere document de înregistrare sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor

18 Mar 2024 322

Atenție, șoferi! Primăria Năvodari montează parapet metalic pe un drum important! Iată cât costă și cine va evalua lucrarea

16 Mar 2024 539

Violență în familie în Medgidia, județul Constanța. Un bărbat a lovit două femei

14 Mar 2024 453

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Băneasa! Un pieton a murit

14 Mar 2024 807

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 731

Oficial de la IPJ Constanța despre evenimentul rutier în care a fost implicată o mașină de poliție (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Mar 2024 1613