Cronici pe bune Gloria Jean’s Coffees Constanţa, cafeneaua care înghesuie, la propriu, o tradiţie de zeci de ani (galerie foto)

Ce port acum, atârnat în mâna îngheţată, m-ar fi promovat cel puţin la grad de chiabur, în vremurile apuse, când uscam sacoşele pe calorifere! Nici n-ar fi contat că punga pe care o ţin, cu toată durerea celor 26 de lei cheltuiţi în miez de lună, duce în ea o frumuseţe de cheese cake, ce-o să îmi dea peste cap numărul de calorii ingerate azi.
 
Nu strică faptul că acum, când salariul e un vis frumos, eu port între baierele pungii mele lucioase aşa pilule de serotonină. Într-o lume în care contează mai puţin cine eşti cu adevărat, dar importă ce-ţi atârnă de mână, sacoşa mea se vrea purtată în lume. Are lucruri de spus.
 
Spre exemplu, spune, strigă chiar, atât cât o ţine majuscula cu care îi este imprimat numele, că vine dintr-un loc cu tradiţie în prepararea cafelei. Un local parte a unui lanţ de cafenele cu zeci de francize deschise în toată lumea. 
 
Sacoşa asta mai povesteşte că cel care a adus numele Gloria Jean’s Coffees şi la Constanţa e un om cu un fin simţ al banului câştigat din etichete. Treaba se vede din detaliile de decor ori ambient, dar şi în modul în care eşti întâmpinat în cafenea.
 
Nu zic nu! Şi cappuccino servit în locul strâmtorat din City Mall a fost bun. Regulamentar. Spumă bogată, gust pregnant de la shotul de cafea şi nişte scorţişoară strecurată la liber de la măsuţa de autoservire, la fel ca într-o altă cafenea faimoasă.
 
Aş fi putut alege să îmi dau reset în pauza asta de masă, cu o combinaţie de espresso, lapte, sirop, nişte Irish Crème şi ceva alune cu ciocolată albă (Irish Nut Crème, dacă e să citim din meniu), dar cum Tănţica de la contabilitate a avut azi inspiraţia să chiulească, scutindu-ne de poveştile despre Fătul ei frumos de doi anişori şi trei zile, ziua a fost declarată suportabilă, iar apelul la băuturile spirtoase în miezul zilei, intolerabil.
 
Am abandonat în faţa ofertei pentru cappuccino (14 lei băutura, la pachet cu un croissant) şi-am adăugat între timp, pe lista de cuvinte numa’ bune de repetat dacă vreun muşchi al feţei se vrea antrenat, şi White Chocolate Mocha (cafea + lapte + ciocolată albă), Caramelatte (combo - la asta bagi şi-un Crème Brulée ori o Chocolate Macadamia şi un Columbia Supremo).
 
După exerciţiile de dicţiune, am devorat croissantul, am sorbit cappuccino şi mi-am luat în primire cheese cake-ul.
 

Pe site, Gloria Jean’s Coffees se recomandă ca o experienţă complexă, unde cafeaua este preparată de barista şi adusă la rangul de băutură gourmet.
 
Gloria Jean’s Coffees foloseşte numai boabe de cafea Arabica de cea mai bună calitate, culese manual - dintre care doar 2% corespund standardelor Gloria Jean’s Coffees. În 2005, primul coffee-shop Gloria Jean’s din România şi-a început operaţiunile în Plaza România.

 
Unde dai de ei: City Park Mall, intrarea principală (adresa: Gloria Jean’s Coffees Constanţa: bulevardul Alexandru Lapusneanu nr. 116C).
Locuri de parcare: În mall (parcarea subterană sau supraterană).
Preţuri: La ceilalţi e mai scump (26 de lei un cappuccino, un cheese cake şi un croissant).
Ambianţa: Atmosferă de hală industrială, contribuie la feelingul de stat în gară şi amplasarea lângă uşa de intrare în mall.
Servire: Mai bine ca în jumătate de oraş.
Mai vin? Când o fi vară şi nu mă zboară vântul. Cafeaua merită deplasarea.

Ce spune Registrul Comerţului

Gloria Jean’s Coffees funcţionează pe societatea Associated Group Communications, ce are ca activitate principală consultanţa pentru afaceri şi management. Asociaţi în cadrul firmei sunt Elena şi Ionuţ Ovidius Gugoaşă.
 
***
 
Corporatistul ÎNFOMETAT se plimbă din cafenea în cafenea, aleargă prin bistrourile din oraş, mereu cu ochii după oferte. Are pretenţia să mănânce corect, dar nu prea vrea să plătească rata de casă pentru un prânz. Ori o cafea. Citeşte-i recenziile în fiecare luni, în cadrul rubricii „Baruri şi restaurante din Constanţa“!
 
Sursa foto: Facebook Gloria Jean’s Coffees
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Schimbări în conducerea Dermomed SRL

25 Mar 2024 534

Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența Alexe's Grand Imperial Ballroom SRL!

24 Mar 2024 942

Un nou restaurant, deschis în județul Constanța. Cine este fondator

23 Mar 2024 1439

Cafenea nouă la Constanța! Iată în ce zonă

19 Mar 2024 4147

Firme Constanța Adunarea Generală a Hoteluri Restaurante Sud SA a decis numirea Gabrielei Alexe ca administrator unic

16 Mar 2024 496

Firme Constanța Se închid mai multe puncte de lucru ale THR Marea Neagră SA

08 Mar 2024 506

Firme Constanța Restaurant cu specific turcesc deschis în Medgidia

15 Feb 2024 645

Un nou restaurant deschis în municipiul Constanța. Cine este fondator

14 Feb 2024 8580

Firme Constanța Schimbări semnificative anunțate de administratorul Hoteluri Restaurante Sud SA

05 Feb 2024 705

#citeșteDobrogea Pescarii și condițiile în care își desfășurau activitatea în perioada interbelică

02 Jan 2024 1921

Firme Constanța Gicos Abundent SRL și-a deschis punct de lucru în stațiunea Mamaia

31 Dec 2023 717

Firme Constanța Zem Coffee SRL, înființată în Portul Agigea, de o constănțeancă și un cetățean din Năvodari, domiciliat în Kenya

30 Dec 2023 752

Mai multe hoteluri, restaurante și vile de la intrare din stațiunea Mamaia, fără energie electrică, astăzi

16 Dec 2023 705

Un nou restaurant deschis în municipiul Constanța! Cine este fondator

12 Dec 2023 6707

Afaceri Constanța Restaurant nou în Amzacea!

06 Dec 2023 1247