Cu ce avere debutează în CJ Constanța Anul 2020, dificil din punct de vedere financiar pentru liberalul Marius Enescu (document)



Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleși fiind la prima experiență de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), iar la această dată pe site-ul instituţiei sunt postate, în sfârșit, toate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor județeni. Printre noile apariții în CJC se numără și consilierul județean PNL, Marius Dumitru Enescu.

Angajat al Spitalului Clinic CF, medicul Marius Dumitru Enescu nu este o figură necunoscută constănțenilor. Acesta a fost șef al Direcției de Sănătate Publică din Constanța în perioada august 2005 - februarie 2009. În paralel, acesta a candidat pentru un mandat de europarlamentar din partea PNL în anul 2007 și a încercat să obțină un mandat de senator în Colegiul uninominal nr. 3 în anul 2008. Vara anului 2016 i-a adus acestuia un mandat de consilier județean din partea PNL.
 
Conform declarației de avere postată pe site-ul CJC, Marius Dumitru Enescu deține două terenuri intravilane - unul în comuna Agigea, iar pentru celălalt nu este specificată locația, precum și un teren extravilan aflat în circuitul civil, în localitatea Ghindărești. De asemenea, acesta deține o casă - nu se știe în ce localitate, dar și un „parc“ auto care include un autoturism Hyundai Santa Fe (fabricat în anul 2008, cumpărat în leasing în 2009), un Mercedes B classe 1,8 (fabricat în anul 2005 și achiziționat de ocazie în anul 2012) și un Audi A4 (fabricat în anul 2003 și achiziționat de ocazie în anul 2014).
 
Anul 2020 va fi dificil din punct de vedere financiar deoarece atunci are termen scadent pentru două credite bancare. Primul în valoare de 34.000 (n.r. nu este specificată moneda), iar celălalt de 90.000 de lei. Un an mai târziu, Marius Dumitru Enescu va trebui să lichideze un alt credit bancar în valoare de 79.913 lei.
În ceea ce privește veniturile realizate de familia Enescu în anul fiscal precedent, conform documentului menționat mai sus, acestea s-au ridicat la 152.258 lei, cea mai mare sumă provenind de la un spital privat în cadrul căruia consilierul județean PNL oferă servicii medicale în specialitatea ortopedie-traumatologie.

Asociat în mai multe firme

Din declarația de interese a consilierului PNL Marius Dumitru Enescu aflăm că acesta este asociat unic în SC Diago Medical SRL și asociat în alte patru firme - SC Safid Medical SRL, SC Eurocertification SA, SC Interortho Medical SRL și SC Allmed Asist SRL. Același document certifică faptul că alesul județean, deși este neremunerat, deține funcția de administrator la două firme - SC Diago Medical SRL și SC Interortho Medical SRL.  Totodată, Marius Dumitru Enescu este membru al Societății Române de Ortopedie și al Colegiului Medicilor din România.
În plan politic, cu toate că este activist cu state vechi al PNL și a dovedit că este fidel partidului, acesta deține doar statutul de membru în Biroul Politic Județean al PNL Constanța. 
 
În secţiunea Documente puteţi consulta declaraţia de avere şi cea de interese ale liberalului Marius Dumitru Enescu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declaraţii de avere Averea şi interesele consilierului judeţean PNL Marius Enescu la doi ani de mandat! (documente)

23 Jul 2018 6106

Consilierul judeţean Radu Bogdan Matei şi medicul Dumitru Marius Enescu s-au asociat într-o firmă

15 Jun 2018 3249