Ce spectacole puteţi vedea în perioada următoare la Casa de Cultură din Constanţa

În acestă lună, publicul constănţean va putea viziona mai multe spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa. Iată programul evenimentelor:

COMEDIE - ALL INCLUSIVE – 25 septembrie
 
Regie: Vlad Zamdirescu;
Distributie: Margaret - Medeea Marinescu; Maurice - Marius Manole; Monique - Mirela Oprisor; Vince - Vlad Zamfirescu; Adele - Diana Roman;
Scenografie: Madalina Marinescu

O comedie exploziva despre ingredientele intense ale vietii - iubire, tradare, entuziasmul contagios al tineretii si crizele comice ale maturitatii, într-o distribuţie-eveniment care ii include pe Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprisor, Vlad Zamfirescu si Diana Roman. 

Premiera absoluta in care hohotele de ras se impletesc cu emotia autentica, transmisa cu incontestabil talent de nume reprezentative ale noii generatii de aur a teatrului romanesc.

Oră de începere: 19.00;  preţ bilet: 80 şi 100 lei.

CAFENEAUA – 7 octombrie, spectacolul fiecăruia şi al tuturor.

Regie: Horatiu Malaele
Distributie: Horatiu Malaele, Dana Dogaru, Emilia Popescu .

Cafeneaua – O bufonadă amară, ce ne propune să cunoaştem povestea simplă a unei familii americane: Louise şi Wally Murdock (văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani); căsnicia lor fisurată dar şi consolidată de apariţia tinerei Janet. Un spectacol despre viata, iubire, tradare si singuratate; un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale.

Pe parcursul comediei, râsul va căpăta gustul sărat al lacrimilor, dominant fiind spectacolul despre viaţă, iubire, trădare, singurătate, naturaleţe artistică, bun gust, măsură şi echilibru, filon comic şi replici spontane; un spectacol de calitate, amuzant, spumos, reconfortant, învăluit în melancolii  omeneşti.

Horaţiu Mălăele transformă o dramoletă americană mofluză într-o explozie de umor şi de emoţie. Abilităţi dramatice în regim de exclusivitate. 

Ora de începere: 19.00;  preţ bilet: 80 şi 100 lei.
 
COMEDIE- CENTRAL PARK – 16 octombrie.
de Woody Allen

Regie : Dragos Campan;
Distributie: Florin Busuioc, Andreea Gramosteanu, Bogdan Talasman, Adelaida Zamfira, Ioana Marcoiu.

În „Central Park West”, Woody Allen spune, în maniera sa extrem de comică, povestea a două cupluri new-yorkeze. Infidele şi înşelătoare, personajele, pe cât de elegante şi sigure în societate, pe atât de haotice în intimitatea apartamentelor lor, vor fi confruntate cu descoperirea tulburătoarelor lor secrete. Piesa surprinde complexitatea relaţiilor umane prin intermediul dialogurilor extrem de amuzante şi a situatiilor absurde până la coşmar.

Ora de începere: 19.00, preţ bilet: 70 lei.

UN BĂRBAT PENTRU SARA – 17 octombrie.
de Sam Bobrick

Regie : Claudiu Goga
Scenografie : Ioana si Radu Corciova
Producator : Misu Predescu
Distribuţie: Emilia Popescu, Diana Cavallioti, Constantin Cotimanis, Andi Vasluianu, Andreea Vasile

Intriga conjugală a piesei, cu replici sclipitoare, situaţiile  stranii şi comice în care ajung personajele doar într-un living  de apartament din New York au permis celor cinci actori  crearea unor personaje moderne, pe alocuri extravagante,  pline de haz.

Cea mai trăznită mătuşă din New York, Martha Hastings (EmiliaPopescu), vrea cu orice preţ să îşi mărite nepoata, pe Sara Hastings (Diana Cavallioti), probabil cea mai singură avocată de succes din New York. Martha apelează la cel mai blajin interlop din New York, Noogie (Constantin Cotimanis), care, "cu o lovitură la mansardă", îi livrează tineri atrăgători Sarei. Ea, dezamăgită de bărbaţi, se trezeşte astfel cu Brandon pe cap. Un Brandon (Andi Vasluianu) care trebuie să treacă de la inconştienţă la bărbatul îndrăgostit sau măcar devotat proaspetei sale logodnice, Heather (Andreea Vasile). Brandon, cel mai logodit consultant financiar din New York are în Heather logodnica perfectă. Dar nimeni nu poate anticipa jocurile unei idile în trei, cu respiraţii gură la gură, definiţii sumbre ale căsniciei, devoalări ale celor mai hazoase vicii ale unui posibil partener.   

Pariul acestei comedii de cinci stele a fost câştigat încă de la premieră: publicul s-a amuzat copios timp de două ore şi a cerut trupei multe ieşiri la rampă pentru aplauze.

Ora de începere: 19.00, preţ bilet: 80 şi 100 lei.
 
TOC TOC – 11 noiembrie
Piesa franţuzească cu cele mai multe vizionări la nivel mondial din ultimii ani.
Regie: Ricard Reguant;
Traducere: Irina Margareta Nistor;
Distributie: Mihai Gruia Sandu, Andrei Duban, Anca Turcasiu, Andreea Samson, Doina Antohi, Victor Bucur si Daniel Burcea.

De la Ricard Reguant, regizorul spaniol al Muzicalului Chicago si laureat Broadway World in 2015, ajunge la Constanta pe 1 martie 2017, de Martisor, spectacolul de teatru care a innebunit de ras tot mapamondul – cea mai de success comedie frantuzeasca din ultimii 10 ani: TOC TOC!

Hai sa razi in hohote alaturi de Alba – o maniaca a curateniei, care mai e si laboranta pe deasupra (Andreea Samson), Dan – un taximetrist obsedat de calcule (Andrei Duban), Bob – un tanar care se deplaseaza sarind de pe o piesa de mobilier pe alta (Victor Bucur), Maria – o habotnica ce are si mania verificarilor (Anca Turcasiu), Lili – o tanara care repeta fiecare fraza de doua ori (Doina Antohi) si Fred – un individ care are iesiri verbale si gesturi bruste (Mihai Gruia Sandu!). Si pe langa cei sase pacienti, bine intentionat, insa mereu depasit de situatie, apare in momentele de maxima tensiune un asistent in ton cu ultimele tendinte ale modei (Daniel Burcea)..
Cu un parcurs de senzatie la nivel mondial – peste 1,5 milioane de spectatori in Argentina, peste 800.000 de spectatori in Madrid – TOC TOC se joaca cu mare success si in Romania unde in 3 ani a facut sa rada peste 10.000 de spectatori in Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Bistrita, Timisoara si Galati.

Ora de începere: 20.00, Preţ bilet: 60, 70, 80 şi 100 lei.

CORUL ARMATEI ROSII ALEXANDROV prezintă "THE GREAT REVIVAL" – 19 noiembrie 100%  program rusesc.

Ora de începere: 19,00; Preţ bilet: 150 şi 200 lei.

SAINT PETERSBURG CLASSICAL BALLET

Un eveniment organizat de Asociația Culturală Mall 4 Art, în colaborare cu Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, sub egida Ambasadei Federației Ruse în România.

Director artistic: Gennady Sachenyuk .

Rușii se întorc cu inima plină la Constanța, acolo unde anul trecut au ridicat sala în picioare. Concertul "The Great Revival" este închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în tragicul accident aviatic anul trecut și va prezenta un repertoriu integral rusesc.

Anul trecut, pe 25 Decembrie, chiar în ziua de Crăciun, un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord se prăbușea în Marea Neagră, în zbor spre Siria, toţi cei aflaţi la bord pierzându-şi viaţa. Printre pasageri, 64 de membri ai Corului Armatei Roşii - cântăreţi, dansatori şi membri ai orchestrei, inclusiv directorul şi dirijorul Valeri Khalilov. Știrea a făcut înconjurul lumii, iar preşedintele Vladimir Putin declară ziua de 26 decembrie zi de doliu național în Rusia. O pierdere imensă pentru cultura rusă, și pentru întreaga lume.

Povestea celui mai mare și mai faimos ansamblu coral din istoria Rusiei nu se oprește însă aici. De la jumătatea anilor ’30 încoace, de când renumele său a depăşit graniţele Uniunii Sovietice, corul a numărat în permanență aproape 300 de membri. După tragicul accident, cei rămași au fost luați cu asalt de mii de interpreți consacrați care au vrut să contribuie la reîntregirea corului (mulți dintre ei renunțând la cariere solo promițătoare). Două luni de zile au durat preselecțiile ținute de Ministerul Rus al Apărării. Și astfel, în februarie, la Moscova, precum Pasărea Phoenix, Corul Armatei Roşii a renăscut și a susţinut primul său spectacol de după tragedia aviatică din ziua de Crăciun.

De atunci, Corul a prins din nou aripi. În turneul din prima jumătate a acestui an, Ansamblul Alexandrov a vândut efectiv stadion după stadion în Republica Cehă, Slovacia şi Franţa. La Zlin, aproape 25 000 de spectatori au participat la concertul lor, și aproape alţi 15 000 de oameni i-au aplaudat la Liberec.

Ce rămâne definitoriu pentru toate spectacolele Ansamblului Alexandrov? Muzica lor reprezintă chintesența sufletului rusesc. Acoperă un repertoriu fenomenal de bogat, la un nivel neimaiîntâlnit de fineţe a interpretării. Corul este alcătuit din trei secții vocale, tenor, baritone  și bas, dar, pe anumite pasaje muzicale, se poate diviza în până la 8 linii vocale distincte. Instrumentele populare ruseşti – donara, balalaika`şi acordeonul – se combină cu instrumentele de suflat din metal şi lemn.

Spectacolul "The Great Revival" strălucește prin dansurile autentice și garderoba somptuoasă, impresionantă: zeci de costume lucrate cu migală și talent. Pe scenă vor fi 120 de artiști, iar repertoriul, 100% rusesc, va include bijuterii musicale precum: Ochi Cernye, Kalinka, Smuglyanka sau Katyusha. Turneul internațional din acest an îi portă peste tot în Europa.

SPARGATORUL DE NUCI – 1 decembrie
Balet in 2 acte
  
Libretul: Marius Petipa, după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E. T. A. Hoffmann „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor’’
Muzica :  P.I.Ceaikovski
Coregrafia: Marius Petipa , Vasily Vainonen
Scenografia: Evgeniy Gurenco
Director artistic: Andrei Batalov 
CLARA:  Olga Golitsa
PRINTUL:  Denis Nedak
Premiera mondială: 06 decembrie 1892, la Teatrul Mariinski din St.Petersburg.
www.batalov-ballet.ru

"Spărgătorul de nuci" are un loc aparte printre lucrările ulterioare de Ceaikovski; Acesta se află în afară de tradiția genului de balet, unde a aplicat imagini muzicale novatoare.
In diferite versiuni numele personajului principal  este Clara sau Marie. 
 
Compania  "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’ este creata de Andrei  Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski .
Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia , Andrei Batalov  este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai târziu, devine Prim solist al Teatrului Mariinski.

El aparține unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinara tehnică care-i permite a fi in rand  cu  dansatori  legendari de balet  din trecut și prezent ca  Vestris și Nijinsky , Baryshnikov și Julio Bocca. El deține o colecție unică de premii de la diferite concursuri internaționale de balet . A fost câștigător a medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997). El a câștigat premiul 2 la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 și Mihail Baryshnikov la Arabesque-96,  Concursul de Balet din Perm (1996) și Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).

 In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) și Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa  roluri principale in  urmatoarele balete : "Cavalerie halt", "La Sylphide", "Le Corsaire", "Don Quijote", "La Bayadere" "Manon", "Scheherazade", "Romeo și Julieta", etc.
La  Royal Ballet danez (2000-2002), Repertoriul său a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle") și balete contemporane de Peter Martins si
 Kevin O 'Dale .
          
Ora de începere: 20, preţ bilet: 120 şi 150 lei.


CONCERT cu TUDOR GHEORGHE - IARNA SIMFONIC – 5 decembrie

Iarna Simfonic vorbește despre adâncimea seninătății; marea poezie, îmbinată cu lirica populară din colinde Lucrarea constituie o suită simfonică în cinci părți, în care au fost integrate organic, pe lângă poemele de iarnă, motive melodice din sfera colindelor tradiționale.
REGAL VIENEZ – 12 decembrie – cu Orchestra Simfonica Radio din Ucraina

UKRAINIAN RADIO SYMPHONY ORCHESTRA este recunoscuta pentru arta sa pe plan national si international. Timp de mai multe decenii, activitatea Orchestrei a contribuit la imbogatirea tezaurului culturii nationale muzicale. Orchestra Simfonica Radio din Ucraina a fost creata in 5 Octombrie 1929.
 
Colectivul a produs mai mult de 10 mii de înregistrări muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina în decursul celor 88 ani de istorie creativa abundenta. A fost creata o colecție unica, care cuprinde lucrările muzicii clasice naționale, creațiile compozitorilor Ucrainieni moderni si capodoperele muzicii clasice mondiale. Orchestra a fost perfectionata printr-o colaborare cu dirijorii proeminenți ai secolului XX: Mykola Kolessa, Nathan Rakhlin, Oleksandr Klimov, Gennady Rozhdestvensky, Isaac Pain, Stefan Turchak, Arild Remmerit, Rikkardo Kapasso. Herman Adler, Mykhailo Kanershteyn, Petro Polyakov, Kostyantyn Simeonov.
Din 2005, Orchestra simfonica a fost condusa de Volodymyr Sheiko – Dirijor Sef si Director artistic.

Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner si ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 si 19. Orchestra va fi compusa  din 36 de  instrumentisti iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „ANIKO BALLET”.   

Ora de începere: 19.00, preţ bilet: 100 şi 150 lei.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimente în Constanța Unde ne putem petrece ziua de sâmbătă

13 Apr 2024 700

Cluburile din Constanța își așteaptă petrecăreții la evenimente unice

12 Apr 2024 538

Evenimente Constanța weekend 12-14 aprilie! Unde puteți petrece clipe relaxante în acest sfârșit de săptămână

11 Apr 2024 749

Licitații Primăria Constanța Arasound SRL va asigura serviciile de sunet pentru evenimentele muzicale care vor avea loc în Piața Ovidiu în perioada 4 -6 mai! (DOCUMENT)

11 Apr 2024 540

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1206

Iată unde pot ieși locuitorii din Constanța astăzi. Lista evenimentelor

07 Apr 2024 2160

Program de weekend în Constanța Evenimente 5-7 aprilie 2024

05 Apr 2024 1732

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 561

APM Constanța Cine va construi un salon de evenimente festive la Hârșova?

28 Mar 2024 571

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu trei mașini pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 5464

Ce evenimente sunt pregătite de Comunitatea Elenă Elpis Constanța pentru a celebra Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 717

Polițiștii IPJ Constanța prezintă tehnica din dotare în parcarea City Park Mall Constanța

18 Mar 2024 1084

Polițiștii IPJ Constanța prezintă tehnica din dotare în parcarea VIVO Mall Constanța

15 Mar 2024 973

Angajări Constanța Posta vacant la Primăria Techirghiol

15 Mar 2024 1111

Misiunile de weekend ale jandarmilor în Constanța. Mai multe evenimente sportive sunt așteptate

08 Mar 2024 523