Proiecţia filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” Evenimente speciale la Constanţa, de Ziua Naţională a Armânilor

În Constanţa, pentru a marca Ziua Naţională a Armânilor, sunt organizate două evenimente speciale, proiecţia filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, în prezenţa regizorului Toma Enache şi actorului Lică Gherghilescu-Tanaşoca, şi piesa de teatru „Conul Leonida faţă cu reacţiunea”.
Proiecţia filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, primul film în aromână din istorie, va avea loc, vineri, 23 mai, de la ora 18:15, la Cinema Cityplex. După proiecţie, regizorul Toma Enache şi actorii Lică Gherghilescu-Tanaşoca şi Nicu Baturi vor răspunde întrebărilor venite din partea publicului.
Spectacolul „Conul Leonida faţă cu reacţiunea” va putea fi urmărit sâmbătă, 24 mai, de la ora 17:30, la Teatrul Elpis.
Filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, centrat pe originile poporului aromân, a fost onorat cu premiul „Maestrale Unica”, în Italia, la Babel Film Festival, pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice într-un film.
„Povestea este una armânească, însă mi-am dorit să facem un film pentru publicul larg iubitor de cinema, de aceea mesajul filmului este că adevărul uneşte oameni şi destine indiferent de loc şi de timp. Cel de-al 13-lea adevăr pe care îl caută Toni Caramuşat, este un adevăr nu doar al aromânilor ci al tuturor celor ce caută, speră, iubesc!” a declarat regizorul Toma Enache.
Din distribuţia filmului fac parte actorii Toma Enache, Linda Croitoru, un top model de origine aromână, care trăieşte şi lucrează la Hollywood, Lică Gherghilescu-Tanaşoca, Teodora Calagiu Garofil, Rudy Rosenfeld, Camelia Şapera, Mara Panaitescu.
Potrivit organizatorilor, la finalul filmului şi a piesei de teatru, gazdele vor oferi celor prezenţi şampania specială a filmului şi vinuri alese.
Intrarea este liberă, pe bază de invitaţii, care pot fi procurate de la sediul Comunităţii Aromâne, de pe bulevardul Tomis.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Naţională a Armânilor, sărbătorită în Piața Ovidiu din Constanța. Programul manifestărilor

20 May 2018 2952

City Park Mall din Constanţa sărbătoreşte Ziua Naţională a Armânilor

19 May 2014 2779