Vama Sub Lumini de Oscar Toţi iubitorii artelor sunt aşteptaţi în Vama Veche

Iubitorii artelor sunt aşteptaţi în Vama Veche, în perioada 22 -31 august, pentru a se bucura de soare, mare şi de ediţia aniversară a Festivalului de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar (VSLO), care va debuta în această vineri.
 
Festivalul aduce în prim plan manifestări din sfera fotografiei, a filmului şi picturii, oferind tuturor posibilitatea de a viziona expoziţii, vernisaje şi proiecţii de filme în premieră, dar şi de a participa la seminarii şi cursuri. Punctul central al VSLO este reprezentat de activitățile dedicate fotografiei, cursurile fiind susţinute de profesionişti ai fotografiei, recunoscuți pe plan național și internațional, care vor prezenta atât principii teoretice, cât şi latura practică a fotografiei, iar fiecare sesiune va include și analiza lucrărilor  participanților.
 
O altă categorie foarte apreciată în cadrul Vama Sub Lumini de Oscar este cea dedicată filmului. În acest an, VSLO oferă workshop-uri care se vor desfășura pe parcursul a şapte zile, proiecții de filme ale unor apreciați regizori români, precum Gabriel Achim („Visul lui Adalbert”), Iulia Rugină („Raluca 1+1” şi „SINK2), Nap Toader („Nunta în Basarabia”), Vladimir Dembinski („Eclipsa”), dar și vizionarea unor reportaje și emisiuni realizate de Carmen Avram, foarte apreciate în România și premiate pe plan internațional, precum Lungul drum spre casa, Codrul frate cu străinul, Turma lui Ceaușescu și multe altele.
 
Workshop-urile dedicate filmului acoperă toate activitățile legate de crearea unui film, de la introducere în gramatica filmului, la bazele managementului de producție, găsirea locațiilor de filmare și selectarea actorilor, înregistrarea sunetului și a imaginilor, reglarea luminilor, editare și până la momentul final de proiecție a materialului realizat. Lectorii care vor susține aceste cursuri sunt specialiști din România și din străinătate, recunoscuți atât pe plan național, cât și internațional, cu o experiență bogată în domeniile lor de activitate. Printre aceștia se numără: Thomas Diseth (Norvegia), Veaceslav Cebotari (Republica Moldova), Edi Schneider, Florian Stoica, Bogdan Petrașcu, Cătălin Cadan, Victor Tudor Popa și alții.
 
O secțiune nouă a festivalului este cea dedicată teatrului, la această ediție fiind disponibile două reprezentații, „Iubitafizica”, în regia Cistinei Andreea Ion, și „O zi de vară”,  spectacol regizat de Marcel Pop. Pe durata festivalului vor avea loc și concerte susținute de trupele Basska, Jazzybirds, Bosquito, Tiptil și alții.

Locațiile unde se desfășoară festivalul sunt La Frontiera, Povestea Ceaunului, Expirat, Papa la Soni, Iron City și Plaja de carte. Vama sub lumini de Oscar 2014, ediţia a V-a, secţiunea fotografie, este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Festivalul este organizat de New Ad Zone, în colaborare cu asociația Visual Art, cu sprijinul Nikon. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

COTROCENI CREATIV JUNIOR – ediția a V-a la Muzeul Național Cotroceni

01 Mar 2024 417

Vernisajul expoziției de arte vizuale „ETAJ 3”, găzduit de Muzeul de Artă Constanța

01 Feb 2024 773

Muzeul de Artă Constanța, gazda unei expoziții a studenților și absolvenților de la Universitatea Națională de Arte București

03 Oct 2023 742

Expoziție de artă la sediul CFR Infrastructură Constanța! Ce lucrări pregătesc angajații

04 Jul 2023 776

Anastasia Stoiciu, vernisaj de excepție la Balcic 18 - 30 mai 2023! (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2023 2044

Anastasia Stoiciu își va expune lucrările din cadrul expoziției „Balchik”. Unde și când va avea loc evenimentul

17 May 2023 1361

Lansare de carte la Muzeul de Artă Constanța. Despre volumul „Arte plastice și Artiști. Incursiune în spațiul dobrogean"

15 Sep 2022 1112

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Salonul de benzi desenate de la Constanța! Ce pot admira vizitatorii și care este programul

08 Aug 2022 1493

„Istorii pontice în benzi desenate“, proiect derulat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Pe ce se axează proiectul

21 Jul 2022 1269

Profesorul și artistul Marieta Besu va juriza lucrările elevilor, în concursul de artă grafică Cotroceni Creativ Junior

11 Apr 2022 2865

Expoziție de pictură și grafică dedicată zilei de 24 ianuarie - „Orizonturi deschise“. Când poate fi vizitată

20 Jan 2022 2922

Ministerul Culturii a lansat Programul Acces 2021. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi eligibil

09 Jul 2021 2597

A cincea ediție a Concursului județean de arte vizuale „Imagine și simbol în arta românească”

18 Mar 2021 2285

Atenție elevi. Ministerul Educației a modificat calendarul olimpiadelor școlare Cum arată situația la Constanța (document)

10 Feb 2020 2440

Artefacte din patrimoniul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, la EUROPALIA

21 Nov 2019 1899