UPDATE 7 Consiliul Judeţean Constanţa se reuneşte, azi, în ultima şedinţă din 2016. Proiecte pe ordinea suplimentară (video)

Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) se reuneşte, astăzi, în şedinţă ordinară, în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Iniţial, pe ordinea de zi se aflau 25 de proiecte, ulterior lista mărindu-se cu:
  • modificarea componenţei unor comisii de specialitate ale CJC
  • aprobarea contractului de comodat dintre judeţul Constanta - CJC şi Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.
De asemenea, pe ordinea de zi suplimentară a ultimei şedinţe a CJC din acest an a fost inclus şi un proiect ce vizează încetarea calităţii de membru în Consiliul de Administraţie al SCJU Constanţa a Danielei Dina. Proiectul a fost iniţiat de vicepreşedintele Cjc Daniel Dumitru Learciu.
 
Daniela Dina se retrage deoarece a intrat în concediu pentru creşterea copilului şi se impune numirea unui reprezentant al CJC. Amintim că a fost numită prin HCJ nr 202 din 17 august 2016.

UPDATE 7, ora 14.26

Revenind la proiectul 8, s-a decis că Nicoleta Bercaru de la PSD va fi reprezentant al CJC în Consiliul de Administraţie al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţionala Constanţa.

Şedinţa s-a terminat.

UPDATE 6, ora 14.20

Au trecut şi proiectele 26 şi 26: modificarea componenţei unor comisii de specialitate ale CJC, respectiv aprobarea contractului de comodat dintre judeţul Constanta - CJC şi Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.

Acum se aşteaptă rezultatul votului pentru proiectul nr. 8.

UPDATE 5, ora 14.09

 
Proiectul nr.25, care se referă la prezentarea cererii de revocare a HCJ nr. 294/25.10.2016, formulată de consilierul Baisan Remus Cristy, acesta a intervenit şi a precizat că PMP are trei locuri în partea opoziţiei având în vedere poziţionare PMP la nivel central, în opoziţie cu PSD.
 
Cu privire la demersul privind cererea de revocare a HCJ nr. 294 din 25 octombrie 2016, acesta a solicitat prezentarea unei strategii de dezvoltare a judeţului în funcţie de care să se aloce fondurile. Până atunci, Baisan a subliniat că este nevoie de o predictibilitate pentru primari în ceea ce priveşte alocarea fondurilor.
 
Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz a spus că revocarea acestei hotărâri presupune din partea primarilor să dea înapoi acele sume. Vorbim de o blocare a bugetului CJC.
 
„Colegii liberali din CJC vor vota împotriva revocării acelei hotărâri”, a anunţat George Muhscina, consilier judeţean PNL.

Baisan spune că pune PNL să ia nişte decizii în numele unei case de avocatură şi a unor cetăţeni.

În aceste momente, se supune la vot respingerea sau nu a solicitării de revocare a lui Baisan. Claudiu Palaz a propus respingerea, Baisan s-a abţinut. 
 
Toţi consilierii au respins modificarea, primarii rămân cu banii până la pronunţarea instanţei.


UPDATE 4, ora 14.03
 
Au trecut şi următoare proiecte:
  • Proiect nr.10 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2016 întocmit la dată de 30.09.2016 şi modificarea listei de investiţii din bugetul local pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa.
  • Proiect nr.11 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii, pe anul 2016, la Biblioteca Judeţeană „I.N.Român” Constanţa.
  • Proiect nr.12 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 pentru Muzeul de Artă Constanţa.
  • Proiect nr.13 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii, pe anul 2016, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
  • Proiect nr.14 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
  • Proiect nr.15 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2016 pentru Centrul Cultural Judeţean „Teodor T. Burada”.
  • Proiect nr.16 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa.
  • Proiect nr.17 privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2016 pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros” Constanţa.
  • Proiect nr.18 privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” Constanţa.
  • Proiect nr.19 privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” Constanţa.
  • Proiect nr.20 privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 pentru Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa.
  • Proiect nr.21 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea listei de investiţii pe anul 2016 ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.
  • Proiect nr.22 privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 pentru Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea.
  • Proiect nr.23 privind aprobarea rectificării bugetului judeţean pe anul 2016.
  • Proiect nr.24 privind aprobarea asigurării serviciilor de pază şi monitorizare la obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa cu Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa. 

UPDATE 3, ora 13.49
 
A trecut şi proiectul nr.7 privind acordarea sporului pentru conditii periculoase si vatamatoare personalului contractual si aprobarea Regulamentului de acordare a sporului pentru conditii periculoase si vatamatoare personalului contractual din cadrul Centrului Cultural Judetean Constanta „Teodor T.Burada”, personal încadrat pe baza de contract individual de munca.
 
Cu privire la proiectul nr.8, cel privind desemnarea reprezentantului Consiliului Judeţean Constanţa în Consiliul de Administraţie al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţionala Constanţa, au fost propuşi Radu Matei de la PNL şi Nicoleta Bercaru de la PSD. Cea de-a doua propunere este din partea grupului PSD - ALDE - PMP. Se fac buletine de vot, votarea fiind secretă.

De asemenea, a trecut şi proiectul 9, cel privind acordarea unui ajutor financiar unei mame pentru a ajuta un minor.


UPDATE 2, ora 13.46

Până la această oră, au trecut următoarele şase proiecte:
  • Proiect nr.1 privind validarea componenţei nominale a membrilor ATOP Constanţa.
  • Proiect nr.2 privind modificarea componenţei nominale a Comisiei pentru Protecţia Copilului Constanţa.
  • Proiect nr.3 privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice din cadrul Direcţiei Publice Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Constanâa pentru anul 2017.
  • Proiect nr.4 privind stabilirea preţurilor medii la principalele produse agricole pentru anul fiscal 2017 la nivelul judeţului Constanţa.
  • Proiect nr.5 privind suplimentarea sumelor alocate unităţilor administrativ-teritoriale pentru finanţarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale integrati în învăţământul de masă din judeţul Constanţa pentru anul 2016.
  • Proiect nr.6 privind modificarea denumirii Secţiei Ansamblului Folcloric Profesionist „Brauletul” din cadrul Centrului Cultural Judetean Constanţa „Teodor T. Burada”.

UPDATE 1, ora 13.39

A început şedinţa CJC. Sunt prezenţi 34 din cei 37 de consilieri  judeţeni, trei fiind absenţi. Sunt 25 de proiecte pe ordinea de zi şi două pe cea suplimentară. De menţionat că proiectul referitor la încetarea calităţii de membru în Consiliul de Administraţie al SCJU Constanţa a Danielei Dina a fost retras.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 316

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 294

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 446

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 442

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2650

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 769

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 892

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 393

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 585

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 482

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 878

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 530

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 615

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 564

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 561