Consiliul Local Cernavodă a aprobat rectificarea Bugetului Local pentru proiectele prioritare de anul acesta. Iată ce are Primăria în plan

Aleşii locali de la Cernavodă au aprobat 20 din cele 23 de proiecte care au figurat pe ordinea de zi a reuniunii de Consiliu Local, ce a avut loc, ieri.

Unul dintre punctele care a primit majoritate de voturi favorabile a fost o rectificare bugetară de venituri şi cheltuieli şi lista de investiţii a obiectivelor şi dotărilor indepentente a U.A.T Cernavodă pe anul 2016.

Cele mai importante alocări financiare sunt prevăzute pentru derularea unor proiecte prioritare pentru comunitate, precum:

•             Extinderea şi dezvoltarea reţelelor de termoficare din localitate- 13 milioane lei;
•             Reabilitarea şi modernizarea a 9.600 m tramă stradală (asfaltarea str. Poet Panait Cerna, Nicolae Titulescu şi modernizarea trotuarelor aferente)- 2.560.000lei;
•             Reabilitarea şi modernizarea zonei urbane „Trust”- 950.000 lei;
•             Reabilitarea şi modernizarea sălii de sport, a vestiarelor şi a sălii de gimnastică din cadrul Şcolii Gimnaziale nr.1. 

De asemenea, aleşii locali au nominalizat lista noilor reprezentanţi  din partea Consiliului Local, în consiliile de administraţie ale instituţiilor şcolare din Cernavodă: Turcu Adrian şi Iordan Dumitru vor fi membri în C.A al Liceului Teoretic „Anghel Saligny”, Niazi Ghiulen şi Bruchental Iulia vor fi membri în C.A. al Liceului Tehnologic „Axiopolis”, Miertoiu Elena şi Constantin Andrei vor fi membri în C.A. al Şcolii Gimnaziale nr.1, Rădulescu Lucian şi Guţu Anca vor fi membri în C.A. al Şcolii Gimnaziale nr.2, Stoian Adina şi Bărbulescu Diana vor fi membri în C.A. al Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade”.

Tot în cadrul şedinţei de ieri, au fost desemnaţi şi reprezentanţii Consiliului Local în comisiile pentru evaluarea şi asigurarea calităţii în unităţile de învăţământ preuniversitar: Molnoş Aurelian pentru Şcoala Gimnazială nr.1, Hemeş Gheorghe pentru Şcoala Gimnazială nr.2, Sava Marian pentru Liceul Teoretic „Anghel Saligny”, Suliman Ecrem pentru Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”, Tudor Romeo pentru Liceul Tehnologic „Axiopolis”.   

Ajutor pentru un bătrân cu casa distrusă de flăcări

Din lista proiectelor propuse, aleşii locali au votat şi o măsură de sprijin pentru un pensionar în vârstă de 81 de ani, răpus de necazuri, după ce locuinţa acestuia a fost grav afectată de un incendiu, în urmă cu o lună.  Având probleme serioase de sănătate şi fiu bolnav psihic în întreţinere, bătrânul a apelat disperat la ajutorul administraţiei locale. În baza legii 481/2004, privind protecţia civilă, Consiliul Local a votat acordarea unor materiale de construcţii în valoare de 10000 lei, necesare reabilitării acoperişului distrus  de flăcări.

De pe ordinea de zi, Consiliul Local a mai votat şi: prelungirea unor contracte de închieriere a locuinţelor ANL, contractarea unei finanţări rambursabile de 5 milioane de lei pentru extinderea reţelei de termoficare, aprobarea componenţei Comisiei Tehnico-Economice din cadrul primăriei, pentru analizarea şi  avizarea  documentaţiei aferente lucrărilor de construcţii şi reparaţii de interes public, aprobarea construirii „unei infrastructuri de internet în banda largă în zonele dezavantajate, prin utilizarea fondurilor structurale”.


De asemenea a fost aprobată şi reabilitarea unui imobil, proprietate a Consiliului Local, din strada Plantaţiei nr.8, aflat în stare avansată de degradare, unde locuiesc, în condiţii improprii, mai multe familii chiriaşe.

Printre proiectele care nu au primit voturile consilierilor locali, s-a aflat şi “Strategia de tarifare pentru perioada 2021-2029”, propusă de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “APĂ-CANAL”Constanţa, prin operatorul regional SC RAJA SA.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța Consiliul Județean Constanța examinează Planul anual de acțiune pentru serviciile sociale din Cernavodă (DOCUMENT)

17 Feb 2024 704

Utilități Publice Gospodăria Comunală SRL din Cernavodă cumpără agregate de la Pegas Impex SRL și de la Comprest Util SRL (DOCUMENT)

19 Jun 2023 1398

Consorțiu pentru învățământ dual la Cernavodă

02 Mar 2023 1222

Consilierul local de la Cernavodă, Constantin-Codruț Cocor, își face camping la Vama Veche

26 Aug 2021 1689

Consiliul Local Cernavodă, convocat în şedinţă ordinară. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

23 Jul 2021 2070

Ședință de Consiliu Local la Cernavodă. Ce vor dezbate aleșii locali (document)

10 Oct 2016 4143

Consiliul Local Cernavodă, convocat în ședință Ce proiecte se află pe ordinea de zi (document)

15 Sep 2016 2052

Consilierii locali din Cernavodă se reunesc într-o ședință ordinară (document)

29 Aug 2016 2878

Consilierii locali ai orașului Cernavodă sunt convocați în ședință extraordinară

11 Aug 2016 2413

Consiliul local din Cernavodă se reuneşte în ședință extraordinară astăzi (document)

06 Apr 2016 2991

Consilierii locali din Cernavodă, reuniţi în ședință. Iată proiectele de hotărâre (document)

28 Mar 2016 2467

Prefectul judeţului Constanţa cheamă în judecată Consiliul Local Cernavodă

29 Jan 2016 1858

Consilierii locali din Cernavodă s-au reunit în ședință (document)

25 Nov 2015 2684

Convocatorul ședinței Consiliului Local Cernavodă din 24 iunie 2015

24 Jun 2015 2000

Şedinţă de Consiliu Local cu... repetiţie, la Cernavodă S-a cerut, din nou, validarea mandatelor lui Spânoche şi Bălan

29 Jul 2014 2608