Un celebru actor American împlinește 58 de ani. În ce filme s-a făcut remarcat

Actorul Stanley Tucci s-a născut pe  11 noiembrie 1960 la Peekskill, New Yor și a crescut în Katonah, informează Wikipedia. Stanley Tucci este un actor, producător, regizor și scenarist American și a fost nominalizat pentru multe și importante premii ale industriei de film și este binecunoscut pentru rolul său în filmul The Lovely Bones.
 
Debutul în film și l-a făcut cu filmul Onoarea familiei Prizzi. Este cunoscut publicului pentru rolurile din filmele The Pelican Brief, Kiss of Death, Road to Perdition, Big Night sau serialul Murder One. Împreună cu verișorul său Joseph Tropiano a scris scenariul pentru filmul Big Night, în care a jucat și l-a co-regizat alături de Campbell Scott. În acest film au apărut și mama și sora sa. Mama sa chiar a scris prezentarea filmului. Această peliculă i-a adus premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul Filmului Independent.
 
A mai jucat și în alte două comedii romantice, A Modern Affair (1995) and The Whole Shebang (2001). A fost nominalizat de trei ori pentru Globurile de Aur, pentru două filme produse de HBO: Winchell (1998) și Adolph Eichmann in Conspiracy (2001). A mai fost nominazat pentru scenariul filmului Winchell. Pentru producția de pe Broadway Clair de Lune a fost nominalizat la premiile Tony pentru cel mai bun actor, mai transmite sursa citată. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.