Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral trage un semnal de alarmă turiştilor care se vor bucura de litoralul românesc şi le reaminteşte că este interzis accesul persoanelor însoţite de animale pe plajele Mării Negre, precum şi circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje.
A.B.A.D.L. încearcă conştientizarea constănţenilor şi turiştilor în urma numeroaselor situaţii de tipul celor prezentate mai sus având în vedere amploarea fenomenului şi gestionarea dificilă a acestuia.

Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor. De asemenea, este interzis, conform OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari care însoţesc personele cu dizabilităţi.
Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei.
          Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral aminteşte că pot fi sancţionaţi şi cei care depozitează materiale şi deşeuri de orice fel pe faleze, plaje, maluri şi în zonele de protecţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Feri

17 Aug, 2016 16:53

Unde pot gasi o lista cu plajele/ sectoarele de plaja amenajate ? Ref. la ce a scris Mihai intreb: daca catelul e animal omul de ce "urineaza" in apa ?? Copii chisr sunt indrumati sa se pise in apa marii ? DE catre cine oare ?? Vedem cateii insa gunoaiele amplasate pe plaja nu le vedem ? Vedem stiri la toate televiziunile cu "munti de gunoie", peturi, sticle pe 'plaja 3 papuci' din Constanta ?? Si-au aplicat propria sanctiune autoritatile ? Nu cred ca institutiilor le pasa de turisti ci doar de putina vorbarie la TV pt a parea ca fac ceva ? A-ti vazut plaje mai curate ?? Pina sa cerem sa nu mai vina cu catei sa oferim plaje curate fara alge la mal (sunt obligati sa asigure asta , insa noi turistii nu-i santionam, nu facem o sesizare/ reclamatie) ; dotarea cu WC (lipsa totala pe majoritatea plajelor) si spatiu fara sezlonguri , limitarea decibelilor pt muzica ... Am gasit solutia problemelor :)) ce sa spun, le-am rezolvat pe toate si au ramas cateii. Mare pacat ca turistii/ oamenii nu-si cunosc drepturile ? Poate daca am incepe cu toalete amplasate pe plaja, cu tarabe mai putine la limita plajelor, cu ceva amenajare a apelor la mal (sint locuri cu alge si pietre de-ti rupi picioarele) si apoi cu modele pt oameni putem trece si la catei

Mihai

29 Jun, 2016 19:57

Maidanezii sunt responsabilitatea primariei locale la fel ca si aplicarea legii cu cainii cu stapan pe care ar trebui sa o aplice politia locala. E al naibii de stresant sa vezi cum latra la copii toti cateii si catelusii cu stapan. In plus urineaza si se caca pe plaja, fac baie in mare fara ca politiei sa-i pese. Asta-i civilizatia in Romania...

Florin

04 Apr, 2016 17:55

Conform legii Ordonanţa de urgenţă nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă se specifica "In vederea protectiei turistilor, pe plajele litoralului Marii Negre utilizate in scop turistic se interzic: a) accesul persoanelor insotite de animale, ....." Exista o lista actualizata cu plajele amenajate in scop turistic?

fara nume

28 Mar, 2016 19:41

Bun, si maidanezii? Pe ei cine ii va tine departe de plaja?

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.