Punct de vedere Arhiepiscopia Tomisului

Întrucât în media au apărut noi acuze la adresa IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, venite din partea unei false măicuțe, autointitulată Emanuela, pe numele de civil Pojoran Cammy Daniela, aducem la cunoștință următoarele:
1.  În anul 2010, numita Pojoran Cammy Daniela a venit la Arhiepiscopia Tomisului solicitând intrarea în monahism în cadrul mânăstirii Adâncata (loc. Aliman), cu scopul de a contribui la edificarea mânăstirii, aflată în stadiu incipient. Existând suspiciuni asupra bunelor intenții, Arhiepiscopia a decis numirea respectivei doar ca administrator onorific și doar în calitate de soră de mănăstire (cu numele Maria), purtătoare de rasă, nefiind călugărită.
2. Dorind să impresioneze în vederea obținerii rapide a aprobării de intrare în monahism și a obținerii funcției de stareță, sora Maria a decis să-și vândă un bun imobiliar (garsonieră) cu scopul de a dona banii pentru ctitorirea mânăstirii. Ca atare, a donat mânăstirii suma de 22.000 lei (aprox. 5.000 euro, la cursul din 2011), aceasta fiind înregistrată ca venit al mânăstirii prin două chitanțe eliberate în anul 2011, tot de către sus-numita. Apoi, pretextând că lucrările de construcție necesită mai multe fonduri, a demarat o colectă pentru mânăstire. Întrucât lucrările de construcție nu avansau, Arhiepiscopia a dispus un control financiar, în noiembrie 2011, în urma căruia s-a observat că din bugetul mânăstirii lipsesc 71.504 lei, 200 dolari și 270 euro. Deoarece sora Maria nu a putut justifica suma lipsă, a trecut la atacuri și jigniri publice la adresa IPS Teodosie și a reprezentanților clerului. Constatând această stare de fapt, Permanența Arhiepiscopiei a decis, în anul 2012, excluderea din mănăstire a surorii Maria. Totodată, respectând preceptele creștine s-a decis să nu se formuleze o plângere penală întrucât sus-numita a promis restituirea prejudiciului.
3. Refuzând să dezbrace hainele monahale, Pojoran Cammy Daniela s-a autointitulat „maica Emanuela” și a continuat să pretindă sume de bani în numele mânăstirii Adâncata, motiv pentru care am depus în 2011 o plângere către autorități, finalizată cu sancțiune contravențională și încă una anul acesta, pentru impostură. Ulterior am aflat că „măicuța” s-a alăturat Mitropoliei „Gherasim Bratu”, numită și „Mitropolia caterisiților”, structură pirat, alcătuită din preoți caterisiți din mai multe eparhii, inclusiv din Arhiepiscopia Tomisului, nerecunoscută de nicio Biserică Ortodoxă (foto anexată, cu Alexandru Gabriel Mascas și Gherasim Bratu), ceea ce poate explica dorința de a-și recupera donația și reluarea unor minciuni la adresa IPS Teodosie și a Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Biroul de Comunicare
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.